Sulfitai maiste Sieros dioksidas ir sulfitai slopina bakterijų dauginimąsi. Natūraliai maiste esantis sulfitų kiekis yra nedidelis ir nereikia baimintis, kad sukels. Bandysime išsiaiškinti, kas yra sulfitai, koks jų poveikis sveikatai, ar tikrai.
Sieros junginių koncentracija maiste riboja nacionaliniai sveikatos. Bene populiariausi sintetinių konservantų pavyzdžiai – sulfitai ir benzoatai. Kita vertus, tie patys sulfitai natūraliai išsiskiria vyno gamybos. Toli gražu ne vien sulfitai griauna džiovintų vaisių kaip sveiko maisto. Konservantų grupės – nitratai, nitritai ir sulfitai.Uždrausta platinti džiovintus vaisius, kuriuose nustatyti per dideli sulfitų kiekiai. Dauguma žmonių gali toleruoti nedidelį maiste esantį SO2 kiekį, tačiau. Tačiau SO2 ir sulfitai labai apsunkina B1 vitamino pasisavinimą. Ką reiškia užrašas ant vyno butelio etiketės „yra sulfitų“? Sulfitai (kitaip – sieros dioksidas) yra fermentacijos metu natūraliai. Interviu su Dargužaite: apie maištą, Vyriausybės planą ir atleistųjų likimą. Be to, atskiriems žmonėms alergiją gali sukelti ir kitos maiste esančios medžiagos, kartais ir.
Kenksmingi ingredientai kosmetikoje ir maiste, kaip juos atpažinti?
SMB ir PMB yra dirbtiniai sulfitai, naudojami alaus ir vyno gamyboje. Sulfitai vartojami kaip konservantai, jie gali sukelti alerginių reakcijų. Jie taip pat naikina ne tik mikroorganizmus maiste, – jūsų žarnose jie veikia ir normalią. Kai kurie žmonės, ypač astma sergantiems, reaguoti į aukšto lygio sulfitai maiste ar vyno patirdami respiracinio distreso. Daugiausia histamino ir tiramino yra randama fermentuotame maiste.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.