2016 m. liepos 24 d., sekmadienis

Adventas ir gavenia

Adventas ir gavenia Liaudies kalendoriuje adventas – rimties, dvasinio apsivalymo metas, ūkinių darbų. Nors vėliau susilaikymo idėja nusilpo, adventas. Todėl Gavėnios metu pasninkas turi būti itin griežtas.

Adventas ir gavenia
Marija laukiasi, o besilaukianti moteris yra labai. Du didieji liturginiai Bažnyčios metų laikotarpiai, adventas ir gavėnia, kalba apie visiškai skirtingus dalykus. Adventas yra Kristaus gimimo laukimas. Apie tai, ką reiškia šis laikotarpis.


Adventas ir gavenia
Adveñtas (lot. adventus reiškia atėjimą) – krikščionių religijoje laikotarpis, pažymintis laiką iki Jėzaus gimimo. Siūlyčiau pasikalbėti asmeniškai su kunigu apie tai, kaip Jūs galėtumėt prasmingai praleisti ne tik adventą, bet ir eilinį laiką, ir gavėnią. Didžiąja ar mažąja raide rašyti žodį „adventas“? Daugiau išminties pagal šiuos žodžius: adventas. Pirmąją dieną po Užgavėnių prasidėjus gavėnios laikotarpiui, žmonės laikydavosi. Taigi anksčiau racionalios mitybos klausimus išspręsdavo religija ir liaudiški papročiai – adventas ir gavėnia (prieš Velykas) priversdavo. Gali atrodyti, kad susitelkimo laikas kaip adventas ar gavėnia kai kam išvis nieko nepasakantis ir nesinori gyventi tuo ritmu.


Net ir norėdamas išgyventi adventą, turėtum mėnesiui užsidaryti. Nors adventas yra pasirengimo Kalėdoms laikas, kaip gavėnia – pasirengimo Velykoms.

Adventas ir gavenia
Gavėnia – susikaupimo laikotarpis, kuris. Kartą išgirdau visai neseniai, kad katalikams privalomas pasninkas yra kiekvienas penktadienis, o ne tik advento ar gavėnios. Netrukus prasidės adventas – kantrus ir viltingas Kristaus gimimo, Kalėdų švenčių laukimas. Kad šis laukimas neprailgtų, „Katalikų pasaulio.


Bažnytinės šventės; Liturginiai metai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...