2016 m. liepos 5 d., antradienis

Antras nestumas kada pradeda matytis

Antras nestumas kada pradeda matytis Pirmą kartą gimdančioms, paprastai pilvelis pradeda matytis apie 5 nėštumo mėnesį. Laukiuos antro leliuko o 10 savaiteliu. Kada pradėjo "matytis" Tavo pilvukas?

Antras nestumas kada pradeda matytis
Nuo kelinto menesiuko ryskiau pradeda matytis pilvukas? Priklauso ir nuo to, ar pirmas nėštumas, ar stiprūs pilvelio raumenys, ar gimda. Man antro nęštumo metu žymiai greičiau pilvas augo:) Man pačiai pradėjo matytis jau trečią mėnesį, nors ir kiti pastebėdavo vis dažniau. Pas mane antras neštumas tai pilvas atsirado nuo antro menesio.
Antras nestumas kada pradeda matytis
Antras, trečias nėštumas ir pilvuko dydis.


Pradeda matytis rankų ir kojų užuomazgos. Kol kas jūsų nėštumas nėra pastebimas, bet vaisius šiame mėnesyje jau virsta kūdikiu. Maždaug nuo 5 mėn akivaizdžiau pradeda matytis, kad laukiesi, bet dar priklauso nuo. Man 13 sav, antras nestumas ir pilvelis jau matosi. Apie ketvirtą ir penktą mėnesį gimda ima remtis į pilvo sienelę ir nėštumas pagaliau pradeda matytis. Sunku numatyti, kuri būtent pilvo vieta. Nėštumas yra nuostabus jausmas kiekvienai moteriai. Paprastai pirmas kelias nėštumo savaites pradeda ryškėti pirmieji nėštumo požymiai.


Antras nestumas kada pradeda matytis
Nes gimda iškart pradeda augti į viršų ir tik paskui į priekį. Prasideda antras nėštumo trimestras, o tai reiškia, kad baigiasi dauguma nėštumo. Antras nėštumo trimestras – 13–28 savaitė. Pirmasis nėštumas man buvo išties lengvas. Iš tiesų „pirmąją nėštumo savaitę“ moters organizmas dar tik pradeda ruoštis. Todėl nėštumas pradedamas skaičiuoti nuo pirmosios paskutinių mėnesinių. Pamažu ima matytis, kad jumyse auga mažas žmogutis. Jo kepenys pradeda gaminti tulžies skystį.


Likus trims savaitėms iki gimdymo augintinės svoris pradeda ryškiai didėti. Daugiavaisis nėštumas - toks nėštumas, kai moters organizme auga du ar daugiau vaisių. Dvynukai pasitaiko vienąkart iš 80, trynukai – vienąkart iš 6400. Nuo 9 savaitės vaisius pradeda čiulpti nykštį ir gali nuryti amniotinio skysčio. Gali suimti objektą, į priekį ir atgal pasukti galvą, atverti ir užverti žandikaulį, judinti. Vaisiaus judesiai – įvairūs kūdikio, esančio motinos įsčiose, judesiai, kuriuos sukelia vaisiaus raumenų susitraukimai.


Vaisius gimdoje pradeda judėti jau antrą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...