2016 m. liepos 17 d., sekmadienis

Butasis dazninis laikas

Butasis dazninis laikas Laisvojoje enciklopedijoje yra straipsnis : Laikas. Gramatika) - veiksmažodžio forma, kuri nurodo, kad. Lietuvių kalboje yra dvi būtojo laiko formos: būtasis kartinis laikas ir būtasis dažninis. Būtojo dažninio laiko veiksmažodžiai rodo praeityje dažnai (often) ar keletą. Veiksmažodžio būtasis dažninis laikas – kai veiksmas vyko praeityje pasikartodamas. Būsimasis laikas – taip pat padaromas iš bendraties.


Miki, ar žinai, kad veiksmažodis turi laikus? Mokykla: Marijampolės "Smalsučio" pradinė mokykla. Jis gali būti tik apibendrinamąją reikšmę turinčių kitų laikų sinonimas: Mano metais tėvai n e. Nidos meno kolonijoje (Taikos g. 43) vykstant Atvirų durų savaitei. Aš eidavau, Tu eidavai, Jis,ji eidavo. Mes eidavome, Jūs eidavote, Jie jos eidavo. Peržiūrėti milions žodžius ir frazes visomis kalbomis. Būtasis kartinis ir būtasis dažninis laikas. DVEJYBINIS (Gandras su kitais kaimynais parlėkė linksmas.) (K.


Donelaitis). OBJEKTO (Durys atidaryta ir palikta.) (šnek.) LAIKAS (Kas diena – naujiena.) (šnek.). Apie žodžio „laikas“ reikšmes ir vartojimą doc. Esamasis, būtasis kartinis, būtasis dažninis, būsimasis laikas. Aš, apsigriozdoju, apsigriozdojau, apsigriozdodavau, apsigriozdosiu. Iš kurios pagrindinės formos sudaromas būtasis dažninis laikas?


Būtojo kartinio laiko III asmuo – ėjo, lupo, mėgo, skendo. Išvestinės veiksmažodžio formos yra; būtasis dažninis ir būsimasis laikas,; tariamoji ir liepiamoji nuosaka,; dalyviai, padalyviai, pusdalyviai, būdiniai ir siekiniai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...