2016 m. liepos 12 d., antradienis

Gemalas vystosi

Gemalas vystosi Gemalo prisitvirtinimo prie gimdos vietoje ima formuotis placenta, per kurią vaisius maitinamas. Gemalas vystosi iš apvaisintos kiaušialąstės (zigotos). Prasideda galūnių kremzlių kaulėjimas, vystosi kaulų sistema.

Gemalas vystosi
Jau gali susiglausti embriono rankos ir kojos. Pirštai yra atsiskyrę, o kojų pirštai jungiasi tik ties. Gemalas padidėja vieną dešimtadalį buvusio savo dydžio!


Vaisiaus vandenys (liquor amnii) 7 psl.

Gemalas vystosi
Apie ketvirtąją nėštumo savaitę gemalas įsitvirtina gimdos sienelėje. Vystosi akys, ausys, rankų ir kojų pirštukai. Pirmąją savaitę po apvaisinimo vyksta gemalo užuomazgos segmentacija ir kelionė implantacijos vietos link. Pirmoji fazė- gemalo periodas (arba kartais zigotos periodu), kuris trunka nuo apvaisinimo iki. Embrionas vystosi amnioniniame maiše, užpildytame skysčiu ir.


Apvaisinimas: Išriedėjęs ovuliacijos metu iš kiaušidės kiaušinėlis patenka į kiaušintakį, kurio ilgis apie 10-12cm. Partenogenezės atvejis — pakliuvus į kiaušialąstę spermatozoidui, kiaušialąstės ir spermatozoido branduoliai nesusilieja, gemalas vystosi iš kiaušialąstės. Kai kurių augalų ir gyvūnų dauginimasis be gametų susiliejimo: gemalas vystosi iš neapvaisintos kiaušialąstės (partenogenezė), gemalo maišelio, sėklapradžio. Po implantacijos gemalas ima sparčiai vystytis.

Gemalas vystosi
Tris mėnesius jis maitinamas iš trynio maišo, kurį nuo 12 nėštumo savaitės pakeičia placenta. Invidualios žmogaus raidos laikotarpis nuo. Gemalas iš gimdos gleivinės įsiurbia maisto medžiagas ir sparčiai auga. Gyvūnų gemalas vystosi kaip vieningas organizmas, kurio visos ląstelės, audiniai ir.


Augalų ontogenezės periodai: embrioninis - prasideda gemalo formavimusi sėkloje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...