2016 m. liepos 26 d., antradienis

Graiku dievu vardai

Graiku dievu vardai Graikų dievai – senovės graikų garbinti dievai. Jie buvo vaizduojami kaip turintys ypatingų galių ir esantys nemirtingi. Dvylika olimpiečių arba Olimpo dievai graikų mitologijoje, buvo vyriausi graikų panteono dievai, gyvenę Olimpo kalno viršūnėje.

Graiku dievu vardai
Alfėjus – upės dievas, Okeano ir Tetijos sūnus. Pasaulį valdančių dievų elitą sudarė trys dievų generacijos. Pirmoji karta buvo pirmapradžiai dievai: Gaja. Achilla, graži figūra graikų mitologijoje.


Graiku dievu vardai
Dolius– Penelopės vergas; Egėjas– jūrų audrų dievas; Eolas– vėjų dievas; Elpenodoras– Odisėjo draugas; Enėjas– karalius minimas Argonautų mite; Etionas–. Paladė tapo galingojo tėvo dukterimi, apie kurią kalbėdami poetai pabrėždavo, kad ji gimė be motinos. Mitas apie atėnės gimimą ir tai, kiek ji įvarė. Dzeuso sūnus ir Artemidės brolis dvynys. Saulės ir šviesos dievas globojantis įkvėpimą, muziką, dainas, mediciną. Nusprendžiau įdėti straipsnius tai kas domina mane ir gali sudominti kitus. Pagrindiniai graikų dievai Senovės graikų dievai buvo suskirstyti į keletą klasių arba.


Hadas, Mirusiųjų Dievas, požemių valdovas, Plutonas. Apolonas, Saulės, šviesos Dievas ir meno globėjas, Apolonas.

Graiku dievu vardai
Olimpiečių (Olimpo dievai), graikų mitologijoje, buvo vyriausi Graikų panteono dievai, gyvenę Olimpo kalno viršūnėje. Homeras jo nemini, jam meilė yra Afroditė. Nemezidė, Niktės dukra, atpildo deivė, artima keršto ir teisingumo deivei Dikei ir tapatinama su Adrastėa. Jis yra dievų karalius, dangaus, perkūno ir žaibų dievas. Dzeusas Dzeusas (romėniškas vardas - Jupiteris). Politika, ekonomika, kriminalai, sportas, krepšinis, žmonės, pramogos.


Kaip jau buvo minėta anksčiau, skirtingai nuo senovės Graikijos ar Italijos, Lietuvoje nebuvo vieningos religinės organizacijos, ir todėl Lietuvos dievai sunkiai. Istorija byloja, kad Persefonei piršosi žymūs Olimpo dievai – Arėjas ir Apolonas. Ankstyvųjų graikų autorių tekstuose žodžio mythos vartosena kiek pakito:. Visi Olimpo dievai apgaulę pastebėjo ir nelietė vaišių, išskyrus Demetrą, kuri liūdėjo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...