2016 m. liepos 12 d., antradienis

Lietuvos apskritys ir rajonai

Lietuvos apskritys ir rajonai Visa šalies teritorija suskirstyta į 10 apskričių. Apskritis sudaro teritorijos, kurios priklauso 7 miestų, 2 kurortų, 43 rajonų ir 8 naujai – 1999 m. Teritorijos administracinis suskirstymas - OSP","rh":"osp.

Lietuvos apskritys ir rajonai
Praneškite apie kitą vaizdąPraneškite apie įžeidžiantį vaizdą. Pereiti į LTSR rajonai (1950–1994 m.) - 1950 m. Ukmergės rajonus priskirti Utenos apskričiai, o Šalčininkų. Sovietinėje lietuvių terminijoje buvo naudojamas terminas „Tarybų Socialistinių.
Lietuvos apskritys ir rajonai
Pagrindiniai administracinių vienetų tipai yra rajonai (apskritys), apylinkės. Apsiribota Vilniaus miestu ir rajonu, taip pat Šalčininkų ir Trakų rajonais. Rajonų skaldymui į mažesnius pritariu, kaip visiems kitiems pasiūlymams mažinti.


Lietuvos teritorija buvo suskirstyta į 10 apskričių. Tačiau ne vienas gali paklausti, o kur dingo, pvz. Nuo šiol adresų paieškoje galima ieškoti ne tik konkretaus adreso, bet ir apskričių, savivaldybių bei seniūnijų. Pats Londonas suskirstytas į 33 municipalines apskritis. Apskritys, rajonai, miestai ir daugiau nei 1200 vietovardžių. MIESTŲ, RAJONŲ RINKTINIŲ KOMANDINIŲ REZULTATŲ SUVESTINĖ.


Lietuvos apskritys ir rajonai
Administracinės ribos patikslintos pagal 2000 m. Lietuva yra suskirstyta į 10 apskričių, visos jos pavadintos pagal jų sostinių vardus. Apskritys yra suskirstytos į 60 savivaldybių: 9 miesto savivaldybės, 43 rajonų. LIETUVOS APSKRIČIŲ VALDYMO REFORMOS RAIDA 2000 – 2013 M. Vokiečiai Pirmojo pasaulinio karo metu įsteigė apskritis: 1915 – Utenos ir Saldutiškio.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...