2016 m. liepos 24 d., sekmadienis

Mineralai zmogaus organizmui

Mineralai zmogaus organizmui DELFI - Pavasarį dažnai skundžiamės nuovargiu, mieguistumu, apatija. Tai galima paaiškinti vitaminų ir mineralų trūkumu organizme. Mineralai, kaip ir vitaminai, yra būtini žmogaus organizmui.

Mineralai zmogaus organizmui
Jų reikia organizme vykstančioms gyvybinėms reakcijoms – fermentų, vitaminų, hormonų, vandens. Pagal tai, kiek organizme yra mineralinių druskų, jas priimta skirstyti į makroelementus ir. Nors vitaminai ir mineralai žmogaus organizmui yra būtini, pats organizmas jų pasigaminti negali.


Jų atsargas reikia nuolat papildyti valgant.

Mineralai zmogaus organizmui
Ar trūksta žmogaus organizmui vitaminų ir mineralų? Paradoksas – apie sveiką mitybą kalbama daug ir išsamiai, tačiau Lietuvos žmonių. Vitaminas E – svarbus antioksidantas, saugo organizmą nuo laisvųjų radikalų žalingo poveikio, slopina daugelio kenksmingų medžiagų, sukeliančių riziką. Vitaminų ir mikroelementų bei mineralų nauda organizmui. Vieni būtiniausių žmogaus organizmui mineralų – kalcis, magnis ir cinkas. Vitaminai ir mineralai – būtini normaliai žmogaus apykaitai ir gyvybinei veiklai. Jei mūsų organizmas negautų mineralų bei vitaminų, jis po kurio laiko žūtų.


Piene yra beveik visi žmogui reikalingi vitaminai ir mineralinės medžiagos. Kiekvienas studentas, studijuojantis biomedicinos mokslus, žino, kad paklaustas.

Mineralai zmogaus organizmui
Aštuntajame dešimtmetyje garbinti mineralai, kurių trūkumas žmogaus organizme sukelia daugybę negalavimų ir rimtų susirgimų. Pastarųjų žmogaus organizmui reikia išties labai nedideliais kiekiais, tačiau jos reikšmingos visoms organizmo funkcijoms. Turbūt neatsirastų abejojančiųjų gamtos poveikiu žmogui. Viena iš gamtos dovanų, tikras lobynas – tai mineralai. Norite daugiau fizinės ištvermės ir eiklių kojų? Tai turėti gali padėti tinkamai parinkti vitaminai ir mineralinės medžiagos.


Beje, žmogui svarbūs ne tik vitaminai, bet ir mineralai, tačiau apie juos pakalbėsime kitą kartą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...