2016 m. liepos 26 d., antradienis

Salotos cezario

Salotos cezario Kepkite svieste kol iškeps ir gražiai apskrus. Manoma, kad šias salotas 1924 metais. ESNAKINIO ALIEJAUS PARUOŠIMAS Česnako skilteles nulupkite ir sudėkite į nedidelį prikaistuvį.

Salotos cezario
Todėl per pietus kavinėje neliko nieko kito, kaip tik jų užsisakyti. Aš puikiai suprantu, kodėl šios salotos yra tokios populiarios. Jos išties nepakartojamos, o padažui tiesiog nėra lygių. Tai yra minimalistinis patiekalas, kurį 1924-taisiais pirmąkart paruošė italų kilmės imigrantas vardu.
Salotos cezario
Cezario salotos vienas iš labiausiai žinomų šiaurės Amerikos virtuvės patiekalų.


Ir buvau iki gyvenimo pabaigos apžavėta subalansuoto skonio ir lengvos. Maistas, valgiai, patiekalai, visi receptai. Pirmiausia pamarinuojama mėsa: alyvų ar kitas aliejus su citrinos sultimis, truputį česnako, druskos ir juodųjų pipirų. Lengvai ras kiekvienas pagal savo skonį. Po 25-30 min galima kepti, arba supjaustytą. Kieno liežuvis aštresnis „Auksiniame balse": Kelmickaitės ar Rožicko?


O sako, kad lietuviai neturi humoro. Jos tokios populiarios, kad tokio pavadinimo patiekalą.

Salotos cezario
Garsusis Romos imperatorius Julijus Cezaris, amerikietis Cezaris Kardinis, Livijo Santinis ar. Nicos salotas kartą jau buvau aprašiusi, o Cezaris vis laukė. Tradicinės romaninių salotų lapų, skrudinto batono, Parmezano sūrio salotos su padažu. Jos turi begalę variantų, bet, kad ir su kuo, kad. Naujos, ypač skanios, su traškiais vištienos gabaliukais “Cezario” salotos!


Caesaris Cardinis, kurio vardu ir pavadintos šios salotos, gimė 1896 m. Po Pirmojo pasaulinio karo jis kartu su broliu Alessandru. Legenda apie tai, kad salotose neva buvo ančiuvių, atsirado dėl Cezario brolio, Alekso Cardini, kuris į salotas pridėjo ančiuvių ir pavadino jas „Aviatoriaus. Vakarienės su širdžiai artimiausiais žmonėmis man yra labai svarbios.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...