2016 m. liepos 19 d., antradienis

Sterblinis australijos zinduolis

Sterblinis australijos zinduolis Tai žinduoliai, turintys savotišką lytinių organų sandarą ir veisimosi būdą. Kas pasakė, kad žinduoliai dinozaurų klestėjimo laikais tebuvo tik smulkūs ir baikštūs gyvūnai. Oposumas – sterblinis žinduolis, nuo pelės iki katės didumo.

Sterblinis australijos zinduolis
Koalos labai išrankios- iš 350 ten. Koala - sterblinių žinduolis, priklausantis koalinių šeimai. Turi labai stiprią raumeningą uodegą.


Australijos premjeras Tony Abbottas G20 susitikimą pabaigė.

Sterblinis australijos zinduolis
Ančiasnapis - unikalus gyvūnas turintis snapą. Jos minta eukaliptų lapais ir žieve. Visi žinduoliai maitina jauniklius pienu, kurį gamina patelės pieno liaukos; dauguma gimdo. Sterbliniai atsirado mezozojuje – tai buvo smulkūs oposumai. Tai kengūros, valabės, sterbliniai velniai. Ankstyvieji žinduoliai buvo daug geriau išsivystę nei iki šiol manyta.


Sinodelphys szalayi yra iki šiol seniausias žinomas sterblinis gyvūnas. Plėšriųjų sterblinių būrio žinduolis, priskiriamas monotipinei sterblinių skruzdėdų šeimai ir genčiai. Kaip žinome, žinduoliai veda gyvus jauniklius ir patelės maitina juos savo pienu, augina jauniklius, kurie.

Sterblinis australijos zinduolis
Tasmanijos velnias – didžiausias plėšrusis sterblinis žinduolis. Glosbe-Wörterbuch Litauisch-Deutsch. Pasirodo, kad šis žinduolis, nors ir labai primena pumą, yra giminingas. Phalanger, katės dydžio; kailis tankus, banguotas.


Raudonoji kengūra (lot. Macropus rufus, angl. Red Kangaroo, vok. Rotes Riesenkänguru) - kengūrinių (Macropodidae) šeimos sterblinis žinduolis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...