2016 m. liepos 13 d., trečiadienis

Vandeningiausia pasaulio upe

Vandeningiausia pasaulio upe Amazonė – vandeningiausia pasaulio upė. Jos vidutinis metinis nuotėkis 6930 km³ (17% pasaulio upių nuotėkio). Vidutinis upės debitas ties žiotimis 220 000.

Vandeningiausia pasaulio upe
Galima rašyti be lietuviškų raidžių. Valstybės turimų galimybių ir ryžto siekti savo tikslų. DELFI - Ar žinote, kokia upė yra giliausia pasaulyje? Daugelis žmonių atsakytų, kad giliausia vieta Žemėje yra 11 km gylio Marianų įduba.
Vandeningiausia pasaulio upe
Jau seniai oficialiai pripažįstama, jog ši didžiausia Pietų Amerikos upė yra vandeningiausia pasaulyje.


Vandeningiausia pasaulio upė išteka iš Laurikočos ežero Peru Andų kalnuose, vos 192 km nuo Ramiojo vandenyno. Viena paslaptingiausių pasaulio vietų, išgarsinta legendinio okeanografo Žako. Upių tinklas Brazilijoje labai tankus ir vandeningas. Vienintelė pasaulio valstybė, užimanti visą žemyną. Ji su intakais plukdo į vandenyną trečdalį pasaulio upių vandens. Laukinė Lotynų Amerikos gamta pasaulio mokslininkams ir. Pasaulio gamtos stebuklų atranka, prasidėjusi 2007 m. Iš Basanavičiaus atėmę Maironį, gausime 30 Lt.

Vandeningiausia pasaulio upe
Antanas Gustaitis - Lietuvos karo aviacijos vadas, brigados.


Didžiausias ir giliausias pasaulyje – Ramusis vandenynas. Brazilija yra didžiausia kavos augintoja visame pasaulyje, tačiau tikėtina, kad. Pietuose plyti žolė ir krūmais apaugusios lygumos-pampos. Teka vandeningiausia pasaulio upe amazonė, drekianti didžiulius džiunglių plotus. Autostopu aplink pasaulį keliaujame jau metai ir trys mėnesiai. Testai parengti pagal pasaulio pažinimo vadovėlyje „Gilė“ pateiktas konkretaus. Kiek žmonių visame pasaulyje jaučia švaraus vandens stygių?


Upės įtekėjimo į vandenyną vietą vadiname:. Kurios šalys užaugina daugiausia alyvuogių pasaulyje?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...