2016 m. rugpjūčio 11 d., ketvirtadienis

Senieji lietuviski vardai

Senieji lietuviski vardai Viena vardyno „Rinkis vardą lietuvišką" sudarytojų. Tai lietuviški vardai ir visi jie gražūs, nes lietuvių vartojami, bet jų kilmė. Pavieniui kaip gražūs minėti retesni lietuviški vardai: Ąžuolas, Bartas.

Senieji lietuviski vardai
Iš viso nurodyti 129 moteriški vardai, iš jų 54 baltiški, 72 senieji. Populiariausi iš jų – naujieji XX a. Kokie yra senovės lietuvių mitologiniai vardai? Sužinok, kokie buvo senovės lietuvių dievų vardai.
Senieji lietuviski vardai
Apie senųjų lietuvių vardų madas kalbėti yra beveik neįmanoma, nes nėra tiesioginių ir raštu pagrįstų įrodymų, kodėl vaikams pagoniškoje.


Lietuviškų mitologinių vardų sąrašas. Kalendoriniai krikštavardžiai; III. Kiekvieno vardo istorija yra unikali, individuali, susijusi su konkrečiais. Tradiciniai lietuviški vardai (pvz., Vytautas, Kęstutis, Birutė ir pan.). Tai tik trumpa kelionė po mūsų senąjį vardyną. Vardo skaičius: 4 Vardo reikšmė: Saulė iš lietuvių žodžio „Saulė“. Saulė – dangaus kūnas, o taip pat ir baltų mitologinė dievybė, Saulė. Tik pats vardas iš tolo primena galindus arba lietuvišką žodį galiūnai.


Senieji lietuviski vardai
Manoma, kad prie pavardėmis tapusių senųjų lietuviškų vardų (Butvilas, Vaišnoras, Daumantas, Radvilas ir pan.) labiau tiktų naujieji lietuviški. Diviriksas – manoma, kad tai yra vienas iš Perkūno vardų; Drebkulys – drebėjimo dievas; Dugnai -dievybė prižiūrinti supiltus miltus. Jei susidomėjote lietuvių gamtinės tematikos vardais, daugiau nei 160 jų. Apie senuosius apeliatyvinius, kaip ir kitos baltiškos kilmės vardus. Argumentuotai paaiškinkite senųjų lietuviškų vardų kilmę. Man nepaprastai grazus senoviniai lietuviski vardai.


Kitos senuju kartu musu gimines moterys buvo Agniete, Agota, Anastazija, Leokadija.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...