2016 m. rugpjūčio 16 d., antradienis

Telefono atsiradimas

Telefono atsiradimas Paprastai telefono išradimas priskiriamas. Mobilusis telefonas (mobiliojo arba judriojo ryšio telefonas) − nedidelio galingumo radijo siųstuvas imtuvas, perduodantis ir priimantis informaciją. Apie telefono kūrėją Telefoną išrado škotų kilmės amerikietis mokytojas Aleksandras Grejamas Belas ( 1847-1922 ).

Telefono atsiradimas
Tokiu „telefonu” vaikystėje esame kalbėję turbūt kiekvienas. Lietuvoje telefono atsiradimas susietas su grafo Tiškevičiaus vardu. Kadangi telegrafas iš esmės buvo tik greitesnis laiškų ir žinių perdavimo būdas už laiškus, būtent. Telefonas atsirado kaip telegrafo tobulinimo rezultatas.


Telefono atsiradimas
Daugeliui vardas „Nokia 3310“ yra puikiai žinomas. Tai vienas pirmųjų telefonų pasaulyje, kuris taip išpopuliarėjo ir sulaukė daug visuomenės dėmesio. Pirmajai telefono linijai Lietuvoje – 120 metų! Rietave, kur prieš 120 metų pirmą kartą Lietuvoje. Bell system“ pristatė pirmą komercinį mobilių telefonų servisą. HTC Vigor dar jau atsirades yra Samsung S4. Pirmasis mobilusis telefonas pasirodė 1983 metais, kuomet visiems puikiai.


Mobiliųjų telefonų evoliucija nuo 1983 iki 2010 metų. Nokia 1011“, kuris taip pat palaikė dar neseniai atsiradusį „GSM“ standartą.

Telefono atsiradimas
Cooperis stovi ant šaligatvio ir laiko pirmąjį belaidį telefoną. Prietaisas sveria nei daug, nei mažai – vieną. DELFI - Praėjusią savaitę DELFI rašė apie lietuvį, kuris 1967 metų pabaigoje prognozavo išmaniųjų telefonų ir interneto atsiradimą – šiais. Išmaniojo telefono „LG V10“ atsiradimas buvo šiek tiek netikėtas, nes prietaiso pavadinimas netinka į nei vieną dabartinę Korėjos gamintojo. Kaip pirma telegrafo žinutė ar telefono atsiradimas, taip ir pirmasis.


Mobiliojo telefono išradėjas Martinas Cooperis progreso konferencijoje. Vienintelė telefono funkcija buvo galimybė paskambinti. Tačiau pasekus telefonų raidos istoriją atrodo, kad tai buvo 2000 m. Apie būtinybę įvesti vienodą visoje Europoje skubios pagalbos telefono numerį pradėta. Tokio numerio poreikio atsiradimą lėmė nuolat ir sparčiai didėjantis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...