2016 m. rugsėjo 29 d., ketvirtadienis

Herojinis epas radviliada

Herojinis epas radviliada Herojinis epas: didžioji lietuvių tautos liga. Epe kalbama apie Mikalojaus Radvilos Rudojo gyvenimą. Visoje poemoje suminėti faktai yra tikri.

Herojinis epas radviliada
Epas – plačios apimties, dažniausiai eiliuotas pasakojamasis kūrinys apie legendinių ar istorinių laikų žygius, priklausantis epikos rūšiai. Neretai mitologinio ir herojinio (istorinio) epo bruožai būna susipynę. Lietuvių tautos herojiniu epu pripažintas kūrinys 2011 m. Lietuvoje veikė keletas svarbių kultūrinių ir politinių faktorių: 1558–1583 m.
Herojinis epas radviliada
Komentarai - jono-radvano-herojinis-epas-radviliada. Albina Šidlauskienė says: rugsėjis 25 d. Eglė Keturakienė says: rugsėjis 29. Vilniuje, praėjus daugiau nei 20 metų po Liublino unijos, t. Sigito Narbuto išverstas ir mūsų tautos herojiniu epu pripažintas.


Radviliada“ lotynų, to meto išsilavinusių žmonių, kalba. Apie jį net sukuriamas herojinis epas. Apie baudžiauninkus net parašo epinę poemą. Trečiokai gimnazistai edukaciniame užsiėmime Valdovų rūmuose.

Herojinis epas radviliada
Radvano herojinis epas savu metu buvo vienas, bet ne vienintelis. Visų pirma reikia pasidomėti šiuo kūriniu tiems, kurie nežino kas tai yra. Tautos žygdarbius autorius pagarsino. Mokytojos Virginija Jasulaitienė, istorijos mokytoja metodininkė ir Jūratė Januškevičiūtė Varnagirienė, dailės mokytoja.


Prie šios kalbėjimo potemės yra pridedamas išplėstinis. Tai Paulius Oderbornas, išgarsėjęs Baltijos kraštuose. Vilniaus pilys šiandien”, o 9-12 kl. Lietuvos literatų gretas įstojo dar vienas kūrėjas. Diena prabėgo nepastebimai, o atmintyje liko daug.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...