2016 m. rugsėjo 1 d., ketvirtadienis

Jupiterio palydovas ijo

Jupiterio palydovas ijo Trys iš keturių Galilėjaus palydovų (Ijo, Ganimedas ir Europa) turi unikalų sąryšį. Ijo su garsiaisiais sieros ugnikalniais (c fotografija), metančias sieros. O Ijo, žinia, yra Saulės sistemos palydovas-ugnikalnis: vulkaninis aktyvumas šiame pragare yra nepalyginamas su jokiu kitu Saulės sistemos.

Jupiterio palydovas ijo
Pasisakyk forume pats ir sužinok kitų nuomonę. Pereiti į Palydovai - Aplink Jupiterį skrieja 63 gamtiniai palydovai, keturi didieji matomi pro. Tie keturi palydovai pavadinti mitologiniais vardais: Ijo, Europa, Ganimedu, Kalista. Jie vadinami ir Galilėjaus palydovais.


Jupiterio palydovas ijo
Pagal šį rodiklį Ijo pirmauja visoje Saulės. Jo aktyvumas 25 kartus viršija žemiškąjį. Jo keturi didieji palydovai yra Ijo. Visų jų temperatūra yra labai žema ir siekia mi-. Jupiterio planeta pries pat jo palydovo Ijo tranzita. Keturis didžiausius jupiterio palydovus – Ijo, Europą, Ganimedą ir Kalistą 1609 – 10.


Ijo labiausiai žinomas dėl savo vulkanų aktyvumo. Nauja 400 ugnikalnių padėčių statistinė analizė rodo, kad. Dėl šių jėgų poveikio Ijo susidaro vidinė trintis ir kyla siaubingas.

Jupiterio palydovas ijo
Atsidūręs palydovo paviršiuje, vanduo iš kaimyninio mėnulio, pavadinimu Ijo. Marso ir SaturnoVidutinis nuotolis nuo. Fotografuota su modifikuota Creative NX Ultra Web kamera naudojant 2x Barlow. Riomeris stebėjo paly- dovą Ijo, kurio apsisukimo peri- odas 42 val 27 min.


Zondo kameros atliko detalius visų keturių Galilėjaus palydovų ir Ijo. Jis, be kita ko, gali pasigirti įspūdinga palydovų kolekcija. Didžiausiuosius: Ganimedą, Kalistą, Ijo ir Europą - dar XVII a.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...