2016 m. spalio 31 d., pirmadienis

Anyksciu miesto istorija

Anyksciu miesto istorija Lietuvių kultūros istorijoje paliko pėdsaką apie 70 rašytojų ir literatų. Dažnas ežerėlis, upelis ar kalvelė čia turi savo istoriją ar padavimą. Pati miesto kilmė taip pat siejama su mūsų protėviais, kurie nuo kalno viršūnės žiūrėdami į.

Anyksciu miesto istorija
Lietuvos didžiojo kunigaikščio - Anykščių. Anykščių istorija, herbas, žemėlapis, lankytini objektai. Todėl tik po to ji ir paminėta rašytiniuose istorijos šaltiniuose. Labiausiai tikėtina, kad miestas vardą turi nuo Anykštos (Šventosios intakas) upelio.


Anyksciu miesto istorija
Keliaujant šiuo maršrutu galima susipažinti su miesto istorija, kultūros. Keliavome tartum pasakos puslapiais, ir paveikslėliai gražūs, ir istorija nuostabi. Tai gamtos, mitologijos ir istorijos paminklas, oeologiniu gamtos paminklu paskelbtas. Antanas Žukauskas-Vienuolis į pasaulį paleido romantišką istoriją apie. Tai projektas susijes su Klaipedos miestu : jos istorija, ekonomika, gyventojai, žymios vietos. Enciklopedijos, knygos, žurnalai, brošiūros, dokumentai.


Teigiama, kad tie, kurie palies miesto simbolį, iš jo pasisems stiprybės ir. Pastatas išlikęs, jame šiuo metu kartais rengiamos su žydų istorija susijusios. Daugiau informacijos ir senosios bažnyčios istorija tinklapyje.

Anyksciu miesto istorija
Anykščiai senose nuotraukose Miestų architektūros raida. Apie Okuličiūtės dvaro rūmų pastatymo istoriją kol kas nieko nežinoma. Iki 1995 metų birželio 2 dienos vadinosi.


Anykščių, kaip žalio miesto veidą, papuoš profesionalių dailininkų projektas-pleneras „Žemės žingsniai mene“, kuriame nuo pirmadienio. Nepaisant sunkių pokario metų, sovietinės okupacijos, miesto stadionas. Laikui bėgant tikrai atvažiuos daugiau jaunimo, nes sąlygos gyvent ir auginti vaikus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...