Burokeliu lapkociai ziemai DELFI - Avicena sakydavo, kad švieži burokėlių lapai maistingas ir labai naudingas produktas, daug lengviau organizmo įsisavinamas negu. Skanūs patiekalai iš daržovių žiemai. Jums reikės: 1,5 kg jaunų burokėlių su lapkočiais.
Tuomet tame pačiame vandenyje išverdame burokėlius. Mūsų turtingas ir nuostabus daržas-1550 žin. Tačiau neilgai, nes burokėliai greitai išgarina drėgmę, o apvytus, trumpiau išsilaikys žiemos metu. Reikės: 1,5 kg burokėlių su lapkočiais. Lengvai ras kiekvienas pagal savo skonį.Maistas, valgiai, patiekalai, visi receptai. Sveikutes,vakar viriau burokeliu lapu sriuba,niam kaip skanu,ir iskilo toks klausimas ar galima susisaldyti juos ir tokia sriuba issivirt ziema? Supjaustykite pusės sprindžio ilgio gabalėliais, jeigu burokėlių kotus. Burokėlių lapai labai paprastai vakuojami. Taip paruošti salierų lapai labai tinka sultiniui, tik jį verdant reikia. Išmokite pasigaminti patys Jūsų receptai.
Ir prie burokėlių bei patiekalų iš jų receptų mes dar sugrįšime ne kartą, o dabar, vasaros pradžioje, negalima pamiršti jų įspūdingos lapijos. Valgomos yra visos burokėlių dalys: ropelės formos šaknis, stiebai ir lapai.
Marinuoti burokeliu lapkociai su lapais. Marinatui: 1 l vandens, 1 stiklinė acto (9 proc.), 1 šaukštas druskos, 2 šaukštai cukraus, laurų lapų, čiobrelių. Prisipažinsiu – iki susitikimo su Edita, niekada nebuvau valgiusi raugintų burokėlių. Paragavau ir negalėjau sustoti, tad ir su jumis dalinuosi.O burokėliais pagardintų valgių skonis - nepamirštamas. Ko tik neprisigaminu žiemai iš burokėlių, - rodydamas į rūsyje išrikiuotų stiklainių lentynas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.