2016 m. spalio 29 d., šeštadienis

Kam reikalingas kalcis

Kam reikalingas kalcis DELFI - Be kalcio – ne gyvenimas, mat šis elementas reikalingas ne tik kaulams ar dantims. Jo trūkumas gali būti ne vienos rimtos ligos. Jis įsisavinamas su kalciu, padeda palaikyti normalią kaulų, plaukų, nagų ir odos būklę.

Kam reikalingas kalcis
Cinkas reikalingas normaliam regėjimui išsaugoti, taip pat normaliai. Ligai gydyti yra reikalingi kalcis ir vitaminas D. Kalcis reikalingas širdies ir laidžiosios sistemos veiklai. Kaulams stiprinti reikia rinktis tik gryną kalcį su vitaminu D.
Kam reikalingas kalcis
Kalcis yra reikalingas ne tik kaulams, bet ir dantims, raumenims, kraujui stiprinti. Kalcis (Calcium, Ca), periodinės elementų sistemos II grupės šarminių žemių metalų pogrupio cheminis elementas. Atomų skaičius 20, atomų masė 40,08.


Kalcis sudaro apie 2 procentus viso kūno masės. Jo reikia kiekvienai kūno ląstelei, ne vien tik kaulams. Kalcis ir kaulų sveikata Daugelis stiprius kaulus sieja su kalcio. Kaulų mineralizacijai dar reikalingi magnis, vitaminas K ir D. Mane isvys gasdina ka is produktu padaro. Geležis taip pat reikalinga organizmo fermentinėms funkcijoms palaikyti, trūkstant geležies mažėja atsparumas infekcinėms ligoms. Moksliniai tyrimai ir klinikinė praktika įrodė, kad gydymas netgi pačiais. Kalcipos-D forte sudėtyje yra visas fiziologiškai reikalingas vitamino D kiekis. Kalcio apykaita labai susijusi su kitais vitaminais ir mineralais: vitaminais A, C, D ir K, mineralais - fosforu ir magniu.


Vitaminas D reikalingas kalcio pasisavinimui. KALCIS Žmogaus organizme kalcio yra daugiausia, jis sudaro beveik du procentus viso kūno svorio. Kalcis – vienas iš svarbiausių mineralų, reikalingas. Maisto produktai, kuriuose gausu kalio, kalcio, natrio, magnio, geležies, fosforo ir cinko. Kalcis tiesiogiai dalyvauja raumens susitraukimo metu, todėl yra reikalingas visų raumenų darbui. Manganas turi didelę reikšmę – augalų ląstelėse jis palaiko reikalingas.


Inkstai taip pat gamina aktyviosios formos vitaminą D, kuris svarbus kalcio absorbcijai iš maisto.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...