2016 m. spalio 9 d., sekmadienis

Kodel pauksciai isskrenda i siltuosius krastus

Kodel pauksciai isskrenda i siltuosius krastus Paukščiai žiemoti skrenda ten, kur lengviau auginti jauniklius ir rasti maisto. Poliarinė žuvėdra įveikia didžiausią kelią – maždaug 80 tūkst. Pastebima, kad tolimieji migrantai, paukščiai, kurie skrenda ypač toli – į.

Kodel pauksciai isskrenda i siltuosius krastus
LRT RADIJO klausytojas domisi, kodėl paukščiai apskritai migruoja? DELFI - Klimato pokyčius jaučia ir paukščiai, kurie jau ne pirmus metus, užuot išskridę, pasilieka žiemoti ar išskrenda iš Lietuvos vėliau. Paukščiai Varnėnas Varnėnai atskrenda anksti pavasarį, kai dar kur ne kur. Lietuvoje, išskrendantys į šiltuosius kraštus paukščiai.
Kodel pauksciai isskrenda i siltuosius krastus
Gegutės atvirkščiai - pirmiau išskrenda suaugę paukščiai. Kiek paukščių rūšių išskrenda į šiltuosius kraštus?


Kodėl rudenį paukščiai išskrenda į šiltuosius pietus, o pavasarį ten nepasilieka, vėl grįžta į perėjimo vietas šiaurėje? Kodėl kai kurie paukščiai žiemą išskrenda į šiltuosius kraštus? Kur ziemoja isskrendantys pauksciai. Tai visame pasaulyje paplitę vandenynų paukščiai. Sutinkami toli nuo sausumos, skrenda žemai virš bangų ir niurkteli į vandenį nutverti maisto – žuvį, planktono. Kodėl teigiant, kad paukščiai žiemoja po vandeniu, dažniausiai. Atsakyti į klausimą, kur paukščiai išskrenda žiemoti, ir sužinoti kitas jų. Kodėl pauksciai skrenda i siltus krastus?


Kurie paukščiai iš Lietuvos išskrenda anksčiausiai? Kodėl nepadarius kaip paukščiams - neišskridus žiemą, kur šilta? Anekdotas: Klausimas: Kodel pauksciai skrenda i siltuosius krastus? Atsakymas: Todel, kad eiti pesciomis per toli.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...