2016 m. spalio 28 d., penktadienis

Priespaskutinio skiemens taisykle

Priespaskutinio skiemens taisykle Lietuvių kalboje kaitomų žodžių, turinčių kirtį antrajame nuo galo skiemenyje, kirčiavimo dėsningumus apibrėžia vadinamoji. Kaitomų žodžių kirtis iš vieno skiemens į kitą šokinėja pagal tam tikras taisykles. Priešpaskutinio skiemens taisyklė (veiksmažodžiai).

Priespaskutinio skiemens taisykle
Raskite ir pažymėkite veiksmažodžius, paklūstančius priešpaskutinio skiemens taisyklei. Mokomoji tarties ir kirčiavimo programa. Prisiminkite priešpaskutinio skiemens taisyklę. Pažymėkite, kurių žodžių galininkas kirčiuojamas gale.
Priespaskutinio skiemens taisykle
Jei abejojate, pasiremkite kirčiavimo žinynu arba žodynu.


MOTYVACIJA: Moksleiviai jau yra išmokę. Jei kaitomo žodžio antras nuo galo kirčiuotas skiemuo yra trumpas arba turi tvirtagalę priegaidę, tai tam tikrose to. Priespaskutinio skiemens taisykles. Kirčiavimas priešpaskutinio skiemens taisyklė. Paprastai veiksmažodžių pagrindinių formų kirčiavimas. Taisyklingai kirčiuoti tam tikrus žodžių linksnius gali padėti praktinės – daugiskaitos naudininko ir priešpaskutinio skiemens – taisyklės. Su kokiomis galūnėmis pagal priešpaskutinio skiemens taisyklę kirčiuojamas vienaskaitos įnagininkas?


Jeigu kirčiuotas tolesnis skiemuo.

Priespaskutinio skiemens taisykle
Kirčiuoti ilgieji skiemenys gali turėti ir tvirtapradę ir tvirtagalę pprigaidę, kai jų pagrindą sudaro: 1)balsiai. Latvijos vietovardžių kirčiuojamas pirmasis žodžio skiemuo, pvz. Kiekvienas skiemuo turi balsį ar dvigarsį, tas balsis ar dvigarsis. Pasakykite priešpaskutinio skiemens taisyklę, kuri neleidžia šitaip kirčiuoti. Dėl Švietimo įstaigų pavadinimų darymo ir rašymo taisyklių (1996-06-13 Nr.


55).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...