2016 m. spalio 5 d., trečiadienis

Seniausias azuolas lietuvoje

Seniausias azuolas lietuvoje Per visą planetą yra dešimtys panašių medžių išgarsėjusių savo. Trainiškio ąžuolas neatlaikė stipraus vėjo. Spėjama, kad seniausias ąžuolas Europoje gali būti Stelmužė, kurio amžius siekia nuo 1500 iki 2000.

Seniausias azuolas lietuvoje
Medžio rūšis - paprastasis ąžuolas Quercus robur L. Valstybinėje saugomų teritorijų tarnyboje pristatytas valstybės. Rekonstruojant Vilniaus Bernardinų sodą, dar vadinamą Sereikiškių parku, pradėtas tvarkyti ir seniausias sostinės ąžuolas. Ilzenbergo dvaro savininko Vaido Barakausko teigimu, šis ąžuolas ilgą laiką.
Seniausias azuolas lietuvoje
Paprastasis (vasarinis) ąžuolas – vienanamis medis, 20–40 m aukščio, su tvirtu stiebu.


Stelmužės legenda gali būti seniausias visoje Europoje ąžuolas. Manoma, kad tai seniausias ąžuolas Lietuvoje ir vienas iš. Tiek tūkstantmetis ąžuolas, tiek Poška užaugo Žemaitijoje. Poškos Baublio kelionė per Lietuvą tampa dar vaizdingesnė. Dėžinių paminklų grupėje seniausia forma yra baublinės koplytėlės, kurios padarytos. Senovėje lietuviai ąžuolą laikė šventu medžiu ir juos gerbė.


Didžiausias Lietuvoje ąžuolų parkas yra Kauno Ąžuolynas. Kėdainių miškininkai spėjo susirinkti seniausių Lietuvos ąžuolų klonus.

Seniausias azuolas lietuvoje
Girino, tai vis tiek mūsų seniausias ąžuolas ir jis tikrai turi. Tai gamtos paminklas, seniausias Lietuvoje ir vienas seniausių Europoje. Zarasų apylinkėse ir Šventoji Marija, ir seniausias ąžuolas. Mergelės Marijos apsireiškimo vieta. Tad, ko tik nematė per savo ilgą amžių Lietuvos ąžuolų ąžuolas!


Seniausias Lietuvoje kaip gamtos paminklas saugomas yra Stelmužės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...