2016 m. lapkričio 30 d., trečiadienis

Gabija vardo reiksme

Gabija vardo reiksme Trumpa reikšmė: gab- (gobti „gaubti, glausti, guosti“) +-ij-, lietuvių pagonių. Laimos sapnininkas - Vardų žinynas - ką reiškia vardai? Gabijos labai emocingos ir netgi agresyvios asmenybės.

Gabija vardo reiksme
Gabija — židinio ugnies dievaitė: liet. DELFI - Ne visiems tėvams svarbi jų vaiko vardo reikšmė. Gabėta, Gabjauja, Ugnija, Ugninė, Peleno deivė, Polengabija. Deivės vardas tikriausiai eufemistinis.
Gabija vardo reiksme
Vardas kildinama nuo „gaubti“, „dengti“.


FERNANDA vardo reikšmė ir kilmė - iš senovės vokiečių kalbos fridu: taika + nand. Retas vardas mergaitėms, vardo GABIJA reikšmė - gaubti, glausti, guosti. Populiariausių moteriškų vardų sąrašas. Mamules ar zinote kokia Jusu vaikiuko vardo reiksme? Teisės aktai vardus ir pavardes leidžia keisti be jokių kliūčių, iškeldami. Tėvai, duodami tą vardą, kažin ar žinojo jo reikšmę? Rinkdami vardą, turėtume pasidomėti nors apie reikšmę, aš jau nebekalbu apie vardo kilmę.


Kaip pavyzdį galiu papasakoti, kad žydai labai tiki vardo reikšme.

Gabija vardo reiksme
Vasario 5-ąją nuo seno lietuviai garbino ugnies deivę Gabiją, kitados laikyta židinio. Karinos Krysko-Skambinės populiarumas sukėlė Karinos vardo bumą. Ar iš tiesų vardo reikšmė turi įtakos žmogaus gyvenimui? Rožė, ir Žibutė, ir Saulė, ir Liepa, ir Eglė. Vienodai užrašomi vardai turi skirtingą kilmę ir reikšmę. Registruojant vardus Lietuvoje turi būti paisoma Civilinio kodekso nuostatos. Pagal reikšmę tikriniai žodžiai skirstomi į: 1) gyvųjų būtybių vardus ir 2) negyvųjų.


Kiekvienas vardas turi savo reikšmę ir istoriją, sąsajų su kultūra iš kurios kilo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...