Sraiges paruosimas Sraiges galima rinkti nuo gegužės 1-osios iki liepos 1-osios. Mokslininkų teigimu, vėliau jos pradeda ėstii daugiau žemių. Daugiausia sraigių galima rasti drėgnose ir žole apaugusiose vietose: prie upių, upelių, ežerų, tvenkinių.
Visas paruošimas valgymui trunka geras 5 valandas, todėl jei norite nedidelės egzotikos - skirkite tam visą vakarą. Todėl šį kartą kalbinu Laurą iš tinklaraščio bulviukose. Labas, Laura, jau senokai skaitau tavo. Imkite po vieną sraigės kojelę, dėkite atgal į kiautuką ir užtepkite paruošta sviesto mase.Sraigės renkamos nuo gegužės 1d iki liepos 1d. Nes sraigiu paruosimo budas is tiesu labai ziaurus. Mano vegetariskas protas to suvokti negali. Jei norisi ko nors egzotiško, siūlome paragauti sraigių. Prancūziją ar ieškoti prabangiuose Lietuvos. Lietuvoje užaugintos sraigės gabenamos į vakarus ir tikrai palankiai vertinamos. Ypatingai smulkiai supjaustykite petražolių lapelius ir drauge su paruošta. How to Prepare and Serve Escargot Bourguignon - Duration: 3:02.
Gaspadinė tau atrinko geriausius receptus.
Vynuoginės sraigės (lo. Helix pomatia), dažnai sutinkama Lietuvos pievose ir miškuose. Kadangi jos labai paplitę, žmonės jas renka. Patobulintas prancūziškas receptas;; Ruošiamos tik iš šviežios sraigių mėsos;; Paruošimui naudojami tik savame ūkyje užauginti žalumynai ir tikras sviestas;. Yra daugybė jūrinių sraigių rūšių, vertinamų kaip gurmaniškas delikatesas.Buccinidae (lot.) šeimos jūrinėmis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.