2016 m. gruodžio 4 d., sekmadienis

Antzemine grybo dalis

Antzemine grybo dalis Grybų pasaulis labai įvairus, todėl ne tik grybų sandara, bet ir jų ypatybės yra. Bet tai, ką jie vadina grybu, yra tik antžeminė grybo dalis - vaisiakūnis, kuris. Evoliucionuojant kiekviena grybų rūšis prisitaikė prie atitinkamų gyvenimo sąlygų.

Antzemine grybo dalis
Aplinkos sąlygų kompleksas, nulemiantis vienos grybų rūšies gyvenimo būdą. Iš dalies tai tiesa, tačiau grybu jie vadina tik antžeminę grybo dalį – vaisiakūnį. Tačiau ką mes vadiname grybu- tai tik antžeminė grybo dalis- vaisiakūnis.


Ant grybų kotų iškeltose kepurėlėse.

Antzemine grybo dalis
Gauna iš augalų organines medžiagas Didžioji dalis valgomų grybų sudaro mikorizę Mikorizę. Grybų ląstelės išskiria virškinamuosius fermentus į išorę, kurie suskaido. Grybų kotas būna pilnaviduris arba iš dalies arba visiškai tuščiaviduris. Dažniausiai cilindriškas, kartais prie pagrindo nusmailėjęs ar svogūniškai sustorėjęs ir. Nustatyti mikorizinių požeminių ir antžeminių grybų bendrijų struktūrą. Pirmoji yra įsitvirtinti dirvoje ir išlaikyti visą antžeminę dalį.


Specifinės medžių rūšys sudaro mikorizę su specifinėmis grybo rūšimis. Jiems priklauso didelė dalis dirvožemio bakterijų, aktinomicetų ir grybų. Ir šaknų, ir antžeminės augalų dalies grybinių ligų sukėlėjai dirvoje išsilaiko.

Antzemine grybo dalis
Ligą sukelia trys grybai: Aschochyta pisi, Mycosphaerella pinodes ir Phoma. Prie narkotinių medžiagų priskiriami kanapių augalai (antžeminės dalys) ir iš šių. Uogavimas ar grybavimas yra ne tik malonūs laisvalaikio užsiėmimai – antriniai miško produktai yra reikšmingi ir sudaro svarią ekonominę bei.


Tervete antžeminio starto raketų bazė. Prisiruošti jos nėra problemų - jos pilni laukai, tinka ir žiedai ir visa augalo antžeminė dalis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...