2016 m. gruodžio 28 d., trečiadienis

Augalai kuriuos apdulkina vabzdziai

Augalai kuriuos apdulkina vabzdziai Dauguma drugelių apdulkina žiedus, ypač naktį žydinčių gėlių, o vikšrai minta menkaverčiais. Augalai vabzdžius vilioja nektaru ir žiedadulkėmis. Ar matėte, kaip žydi javai ar pievoje augančios smilgos?

Augalai kuriuos apdulkina vabzdziai
Tikriausiai matėte, tačiau neatkreipėte į tai dėmesio. Apdulkinimas – žiedadulkių pernešimas nuo kuokelių ant piestelės purkos. Pavyzdžiui, augalai, kurių žiedadulkes perneša vabzdžiai, turi žiedus ryškiais. Savidulka padeda išsaugoti veislės savybes, tačiau savidulkiai augalai gali išsigimti.
Augalai kuriuos apdulkina vabzdziai
Vabzdžių apdulkinami žiedai – ryškūs, stambūs, gali būti net žiedynai.


Didumą apdulkinimo darbo, ypač vidutinio klimato juostoje, atlieka vabzdžiai. Nori pirkti, parduoti, nuomoti, dovanoti? Pasisakyk forume pats ir sužinok kitų. Jei nebūtų apdulkina, dauguma žydinčių augalų negali daugintis. Apdulkina vabzdžiai ir gyvūnai, kurie dažnai nesąmoningai perkelti žiedadulkes nuo vieno. Vabzdžiai apdulkina apie 85% visų pasaulio augalų. Jeigu išnyktų visi vabzdžiai - apdulkintojai, išnyktų ir didžioji žemės augmenijos dalis, o taip. Tai atlikti padeda vabzdžiai, vėjas, fauna, krituliai, žmogus.


Ankštinius ir kai kuriuos kitus augalus apdulkina vabzdžiai. Vasarą žydinčių augalų apdulkinimas. Bet žirnio ir vikio regimi žiedai rodo, kad šitie augalai seniau buvo apdulkinami vabzdžiais kryžminiai. Didžiausi pažeidimai dažniausiai nustatomi intensyvaus augalų. Jei neturite sodybos ar sodo, aromatinių augalų galite užsiauginti balkone. Yra ir daugiau prieskoninių augalų, kuriuos apdulkina vabzdžiai.


Pagaliau atėjusi šiluma visu gražumu skleidžia vis naujus augalų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...