2016 m. gruodžio 25 d., sekmadienis

Dengiamasis audinys

Dengiamasis audinys Epitelis, epitelinis audinys – dengiamasis audinys. Tai vienas pagrindinių audinių (greta raumeninio, nervinio ir jungiamojo audinio). Gaminamieji audiniai- meristemos - duoda pradžią pastoviesiems audiniams. Pastoviesiems audiniams priskiriami: dengiamieji, asimiliaciniai ir apytakiniai. Dengiamieji audiniai apsaugo augalų paviršių nuo nepalankių aplinkos veiksnių. Pagal kilmę dengiamieji audiniai yra pirminiai – epidermis, ir antriniai. Gyvūnų dengiamasis audinys yra oda. Ją sudaro epidermis, kurį sudaro epitelinis audinys.


Epitelinis audinys skiria išorinį ir vidinį organizmo paviršių nuo. Epitelinio audinio funkcijos: apsauginė - nepažeistas audinys apsaugo organizmą. Dengiamasis epitelis esti dviejų rūšių: vienasluoksnis ir daugiasluoksnis. Kiti žodynai: anglų - lietuviųbaltarusių - lietuviųbulgarų - lietuviųčekų - lietuviųdanų. Augalų audiniai ir jų funkcijos. Integruotų lietuvių kalbos ir raštijos išteklių informacinė sistema dengiamasis audinys.


Jungiamasis audinys prezentacija. Vienasluoksnis dengiamasis audinys.

Dengiamasis audinys
Tarsi uždengus krėslą audiniu, pats krėslas buvo pašalintas, o dengiamasis audinys išlaikė formą ir tapo laikančia konstrukcija. Anglų Lietuvių žodynas - visos teisės saugomos. Gaminsite ląstelių modelius, ruošite ląstelių, audinių preparatus, atliksite bandymus su virtomis. Apčiuopos būdu pastebima, jog dengiamasis audinys tapo stangrus ir kietas.


Nukasti gumbai apdžiovinami, kad ant žaizdų susidarytų kamštinis audinys. Kokius organus dengia dengiamieji audiniai?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...