2016 m. gruodžio 4 d., sekmadienis

Oksidacinis fosforilinimas

Oksidacinis fosforilinimas Adenozintrifosfato (ATP) sintezė iš adenozindifosfato (ADP) ir neorganinio fosfato vyksta gyvuosiuose organizmuose. ATP susidarymas taip pat yra fosforilinimo procesas, vykstantis mitochondrijose ir vadinamas oksidaciniu fosforilinimu. Oksidacinio fosforilinimo mechanizmas.

Oksidacinis fosforilinimas
Protonų pernaša kvėpavimo grandinėje susijusi su ATP sinteze netiesiogiai – per elektrocheminį protonų gradientą:. Glikolizės metu vyksta oksidacija, t. Kiekviena NAD molekulė du elektronus, ir vieną vandenilio joną. Mitochondrijų kv÷pavimo grandin÷, struktūra, funkcijos.


Oksidacinis fosforilinimas
Jose vyksta oksidacinis fosforilinimas ir sintetinama ATP – pagrindinė ląstelės naudojama energija. Prokariotinės (augalo) ląstelės mitochondrijos. Didžioji aerobinių ląstelių ATP dalis yra sintetinama oksidacinio fosforilinimo proceso, vykstančio mitochondrijose, metu. Riebalų rūgščių vaidmuo oksidacinio fosforilinimo reguliacijoje. Lietuvos Sveikatos Mokslų Universitetas, Neuromokslų Institutas, Biochemijos lab. Dėl to sutrinka pagrindinė mitochondrijų funkcija – oksidacinis fosforilinimas ir makroerginių junginių gamyba.


Endoplazminio tinklo cisternos dėl susikaupusio. Fotosintez s metu vyksta medžiagų redukcija, o kv pavimo – jų oksidacija. Kv pavimo metu substratinio ir oksidacinio fosforilinimo būdu pagaminta ATP yra. Kad vyktų oksidacinis fosforilinimas, negali būti pažeista. Antioksidacinė sistema ir oksidacinis stresas. Aerobinio ir anaerobinio angliavandenių skaldymo energetinė charakteristika. Jie veikia kaip antioksidantai ir gali būti pritaikomi gydant oksidacinio streso.


Tulžies rūgštys, sudėtis ir reikšmė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...