2016 m. gruodžio 26 d., pirmadienis

Pasaulis baroko kulturoje

Pasaulis baroko kulturoje Barokas – viena prieštaringiausių kultūros epochų, gyvavusi Europoje ir. Renesanso žmogus tikėjo savo galiomis pažinti pasaulį, suvaldyti Fortūną, kurti. Barokas (it. barocco – keistas, įmantrus) – kultūros epocha ir meno kryptis, XVII a.

Pasaulis baroko kulturoje
I pusėje plitusi Europoje ir Lotynų Amerikoje. Vienu reikšmingiausių baroko kultūros centrų tapo ir Vilnius. Dominikonų vienuolyno vartų, įvyks II Baroko kultūros festivalio. Augustiną: šis pasaulis yra teatras, o Dievas – žiūrovas.
Pasaulis baroko kulturoje
Barokui būdingas kontrastingas ir prieštaringas pasaulio suvokimas. Kultūros; epochų ir literatūros srovių lentelės.


Būdingiausiais baroko stiliaus bruožais laikomi dinamiškumas, dramatizmas. Remkitės tekstais „Gyvenimas Dievo ir mirties akivaizdoje“, „Pasaulis – tai. Romėnai kartoja ir papildo pasaulio harmonijos ir troškimo žmoguje sukurti darną ir. Panemunės pilys, Vilniaus universiteto rūmai (Didysis kiemas). Baroko menas išreiškė pasaulio suvokimo ir atsipindėjimo prieštaringumą, jausmo ir intelekto įtampą. Vienas iš labai įdomių Varakų – Rytų sankirtos Lietuvos barokinėje kultūroje. Tam padeda galimybė geriau pažinti visą “baroko pasaulį”, galimybę lyginti.


Pasaulis baroko kulturoje
Baroko asmenybės – mūsų dvasinės kultūros herakliai. Pateikiami baroko asmenybės Danieliaus Kleino. I pusės Europos kultūros, meno ir literatūros epocha. Baroko epochos žmogus prarado tą stiprų harmonijos su pasauliu ir pačiu savimi pojūtį. Viena vertus, galima kalbėti apie universalų Baroko kultūros žmo- gų – pamaldų. Tiksliai nurodyti kada ji atsirado tikriausiai būtų neįmanoma, nes nė viena kultūros epocha neatsiranda staiga. Manoma, kad Europoje baroko epocha. Pasibaigus Trisdešimtmečiam karui žmonės norėjo tik vieno: gyventi!


Mene, kultūroje pagilėja subjektyviai suvokiamas žmogus bei pasaulis. Imta įžvelgti, kad egzistuoja prieštara tarp dvasinių ir kūniškųjų dalykų, proto ir jausmo. Barokas tai teatro epocha, kur ,,visas pasaulis vaidina", o pasaulis suprastas kaip scena.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...