2016 m. gruodžio 30 d., penktadienis

Plauciu audiniai

Plauciu audiniai Tai tokie bronchai, kurie šakojasi tam tikroje plaučio audinio zonoje – segmente. Plaučių segmentas, be autonominio bronchinio medžio, turi ir segmentinę. Juo yra išklotos plaučių alveolės, alveoliniai maišeliai, inkstų kanalėlių kapsulės išorinė siena, vidinės.

Plauciu audiniai
Pačių plaučių audinius sudaro bronchinis ir respiracinis audinys. Vieną nuo kito plaučius skiria tarpuplautis. Kiekvieną plautį gaubia visceralinė krūtinplėvė. Su tarpuplaučiu plaučiai jungiasi šaknimis.
Plauciu audiniai
Pjaustytas, nuląstelinamas plaučio audinys.


Apsėtas kvėpuojamuoju epiteliu plaučio karkasas. Konfokalinė mikroskopija: plaučių alveolės. Dažniausios priežastys, dėl kurių stebimi plaučių audinio pokyčiai rentgeno nuotraukoje yra šios. Tiriama plaučių citologinė, biopsinė ir operacinė medžiaga, per metus. RL-PGR metodu iš navikinio audinio ląstelių. Plaučių audinio subliūškimas, kai alveolėse nebūna arba trūksta oro.


Nepatenkinti žmonės arba opozicinių polit. Yra sukurta keletas mikro-įrenginių, atkartojančių kai kurias plaučių audinio charakteristikas ir sąlygas.

Plauciu audiniai
Dauguma jų veikia kaip ląstelių kokultūrų sistema. Audiniai - tai istoriškai susidariusios ląstelių ir neląstelinių struktūrų sistemos, kurios turi bendrą sandarą ir atlieka. VUL "Santariškių klinikos" Rentgeno-bronchologijos kabinete atliktos 75 transbronchinės plaučių audinio biopsijos (TPAB). Tačiau rentgenas vis dėlto gan netikslus prietaisas ir negali parodyti patamsėjimo anksčiau, o ne tuo etapu, kai daugumos plaučių audinių jau.


Asmens sutikimas, kad jo audiniai ir (ar) organai po jo mirties būtų panaudoti. Audinių ląstelėse vyksta vidinis kvėpavimas. Plaučių uždegimas (pneumonija) – tai ūminis infekcinis plaučių audinio uždegimas, kai dėl į plaučius patekusių mikroorganizmų plaučių alveolėse susikaupia. Intersticinės plaučių ligos (IPL) – tai daugialypė grupė plaučių ligų. Patologas – gydytojas, kuris, tyrinėdamas audinius ir skysčius, diagnozuoja ligą. Plaučių adenokarcinoma yra labiausiai paplitusi vėžio rūšis tarp ir rūkančių ir.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...