2016 m. gruodžio 24 d., šeštadienis

Veigėlės genėjimas

Veigėlės genėjimas Veigėlės sodinimas, auginimas, dauginimas. Tai nuostabus dekoratyvinis krūmas, kuris savo žiedų gausumu ir įvairumu papuoš jūsų sodą. Skiriamas žiemos (ne vegetacijos metu) ir vasaros genėjimo laikotarpis.

Veigėlės genėjimas
Dažniausiai genima ne vegetacijos metu. Radikaliai genėti reikia augalų ramybės periodu - nuo vėlyvo rudens iki. Tai tiek Lietuvos, tiek kitų šalių želdynuose populiariausia veigelių rūšis.


Krūmas išauga iki 2–2,5 m aukščio ir panašaus ar didesnio pločio.

Veigėlės genėjimas
O pas mane veigėlė pardėjo žydėti :oh :oh Vasaros pradžioje labai. Gegužės ir birželio sandūroje žydėjimą pradeda gražiažiedės veigelės. Priežiūra paprasta - genėti po žydėjimo kaip ir niponines lanksvas. Gražiažiedė veigelė (Weigela florida)- iki 3 m aukščio krūmas pailgai kiaušiniškais ar elipsiškais lapais. Yra daug veigelių rūšių, kurios skiriasi dydžiu, lapų ir žiedų spalvomis. Veigelių žiedai vamzdelio formos, žiedai pavieniai arba sutelkti į kekes, bet visos rūšys. Skiepyta gražiažiedė veigelė, kurios vainikas formuojamas ant kamieno.


Augalo aukštis priklauso nuo įskiepio aukščio. Augalą patartina genėti - pašalinant 2-3 metų šakas. Jautresnius šalčiui (magnolijas, veigeles, forsitijas) reikėtų pasodinti kiek. Vėlyvo žydėjimo paslaptis – genėjimas. Genėti gyvatvorę reikia tik antraisiais metais, rudenį, kai medžiai jau be. Genėti geriausia iš karto po žydėjimo arba anksti pavasarį, kol nėra lapų.


Gyvatvorė iš VEIGELIŲ (Weigella) gali būti ne tik žydinti, bet ir. Augalai raudonais lapais – alternatyva žiedams. Prie priežiūros darbų reikėtų priskirti ir genėjimą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...