2016 m. gruodžio 25 d., sekmadienis

Zodziai su priesaga inink

Zodziai su priesaga inink Kadangi su šiomis priesagomis daromi tik daiktavardžiai iš daiktavardžių, o kiekviena. VIENA LYTIS su priesaga –ININK- ir vyriškos. Taip pat tai buvo dar ir kitas pamokymas, kad ir nauji reikalingi žodžiai gali būti.

Zodziai su priesaga inink
Linksniuojamųjų žodžių priesagų rašymas. Mano išrinktuosius Informacija. Balsė e įsidėmėtina šiose priesagose: -eklis, -eklė: mušeklis, žarsteklis. Priesaga - tai žodžio kamieno dalis, dažniausiai esanti tarp šaknies ir galūnės, bet galinti eiti po šaknies ir užbaigti žodį.


Zodziai su priesaga inink
Priesaga arba sufiksas – po šaknies (tiesiog arba po kitos priesagos) einantis ir. Pagal funkciją išskiriamos žodžių darybos ir žodžių kaitybos priesagos. Paprastus žodžius sudaro šaknis ir galūnė arba šaknis ir bendraties priesaga ( tėvas, ašara, bėgti). Antriniai žodžiai ((dariniai) yra pasidaryti iš kitų žodžių. Vartojama kaip mažybinė priesaga. Su priesagomis padaromi ne tik nauji žodžiai, bet ir to paties žodžio.


Lietuvių kalboje galima rasti ne Vieną atvejį, kai iš trumpesnių priesagų yra. Sudaryk naujus žodžius su priesagomis. Prūsų lietuviai tam reikalui pavartojo priesagą -inink-, todėl lietuvius jie vadina.

Zodziai su priesaga inink
Prisiminkime, kad žodžiu naizd ukrainiečių kalboje vadinamas staigus. Bendrasis dalykas: priesaga -ininkas. Priesagos -istas, -ė žodžiai reiškia apibendrintų krypčių ar grupių narių arba šiaip. Su priesaga -inink-: Atvyko amerikietė, filosofijos profesorė, ir geštaltininkė.


Priesagų variantais laikytos ilgesnės veiksmažodžių priesagos, pvz. Visi kaitomieji lietuvių kalbos żodżiai yra morY. Morfemiškai skaidomi ir kai kurie nekaitomi žodžiai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...