2017 m. sausio 15 d., sekmadienis

Kordiljerai aukstis

Kordiljerai aukstis Sniego riba Aliaskoje yra 600 m aukštyje, Ugnies Žemėje – 500-700 m, ties. Pagal aukštį nusileidžia tik Himalajams ir kaikuriems Centrinės Azijos kalnams. Apalačai (angl. Appalachian Mountains, pranc. les Appalaches) – vidutinio aukščio kalnai Šiaurės Amerikos rytuose, JAV ir Kanadoje.

Kordiljerai aukstis
Kanada ne ką pigesnė nei Aliaska ar Havajai, tad jau kainų aukštis. Alpinistų stovykla Makinlio kalne (5200 m aukštyje). Pastebėtas stiprus ryšys tarp aukščio virš jūros lygio ir kalbų, turinčių specialias priebalses. Kordiljeros šiaurėje padengtos kalnų tundromis ir taiga.


Kordiljerai aukstis
Vanduo – tekantis, krentantis iš didelio aukščio, tyvuliuojantis, čiurlenantis. Didžiausia ozono koncentracija yra 20—25 km aukštyje. Kalingos kalnų serpantinai – didelis išbandymas bijantiems aukščio: šlaitai. Albumai: Tenerifė(7) Vietnamas(26) Meksika(27) Kambodža(3) Kinija(16) Afrika(1) Juodkalnija(7) Slovėnija(3) Slovakija(12) Vokietija(2) Brazilija(2). Rytų Siera Madrė Jų aukščiausios viršukalnės aukštis siekia iki 4399 m (Elberto k.). Pradžia sietina su keliavimais kalnuose J. La Paso į vandenyno pakrantę, bet ir. Jo aukštis tesiekia 260 m, tačiau jis yra ežero viduryje, supamas nuostabių vaizdų. Pageidaujantys, gali pabandyti savo jėgas 6 km treke į Wicawain archeologinę aikštelę.


Kordiljerai aukstis
Akcentuokite, kad aukšti kalnai yra jauni, dar tik kylantys kalnai su. Arlberg – aukšto aukštis regionas Austrijos Vorarlbergo ir. Kai kurie kalnai yra labai aukšti-Vinsono kalnų masyvas - 5140 m. Maždaug 6000 metrų aukštyje, Koldirjerų kalnuose, po storu ledo sluoksniu, buvo aptiktos. Mollepata kalnų miestelį 2900 m aukštyje. Dykumos kalnai tokie jaukus, Andai - zali, ir dar kokia lama ar alpaka sutiksi, o Mollendo kordiljeras - kazkokie. Ten yra palapinių miestelis, namelis, kuriame galima gauti karšto maisto, netgi.


Kuo skiriasi Apalačų ir Uolinių kalnų amžius bei aukštis (atlasas)?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...