2017 m. sausio 8 d., sekmadienis

Priešmokyklinis ugdymas

Priešmokyklinis ugdymas Priešmokyklinis ugdymas privalomas nuo 2016 m. Amžius, nuo kurio vaikui pradedamas teikti priešmokyklinis ugdymas. Europos socialinio fondo lėšomis, ŠMM iniciatyva sukurtas informacinis portalas ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo.

Priešmokyklinis ugdymas
Tėvai taip pat gali kreiptis dėl vaiko brandumo nustatymo, jei nori leisti jį ugdytis pagal priešmokyklinio ugdymo programą, o jam tais. Kelerius metus svarstytas įstatymas priimtas – nuo 2016 metų rugsėjo 1-osios visiems vaikams privaloma eiti į priešmokyklinio ugdymo grupę. Privalomas priešmokyklinis ugdymas – tokia naujovė Lietuvos švietimo sistemą pasiekė šiandien, rugsėjo 1-ąją. Atnaujinta: 2017-02-23 (Ketvirtadienis).
Priešmokyklinis ugdymas
Nors Seimas dar ir netarė savo žodžio, tėvai jau sunerimo dėl ketinimų nuo šio rugsėjo įvesti Lietuvoje privalomą priešmokyklinį ugdymą.


Nuo šių metų priimtas įstatymas – privalomas priešmokyklinis ugdymas. Senokai vyko diskusijos apie privalomo priešmokyklinio ugdymo įvedimą ir daug kas. Ilgalaikių tyrimų duomenys rodo, kad kokybiškas ikimokyklinis ir priešmokyklinis ugdymas daro teigiamą poveikį visų vaikų, ypač augančių. Metai, praleisti priešmokyklinėje grupėje, vaikams padeda pasiruošti mokyklai. Jie išmoksta atidžiau klausytis ką sako suaugusieji, gražiai, nuoširdžiai bendrauti. Vilniaus karaliaus Mindaugo mokykloje 2016-2017 m. Lietuvai įvedus privalomą priešmokyklinį ugdymą, specialistai tikina, kad jo nauda yra įrodyta tarptautine praktika.


Vyriausybė patvirtino švietimo įstatymo pataisas, kuriomis nuo 2016 m.

Priešmokyklinis ugdymas
Bendroje priešmokyklinio ugdymo ir ugdymosi programoje priešmokyklinis ugdymas apibrėžiamas. Kas tai: neformalusis ugdymas, kuriuo siekiama padėti vaikui tenkinti prigimtinius, kultūros, taip pat ir etninės, socialinius bei pažintinius poreikius. Ikimokyklinis ir priešmokyklinis ugdymas. PRIEŠMOKYKLINIO UGDYMO GRUPĖ „KODĖLČIUKAI“. IAULIŲ RAJONO SAVIVALDYBĖS TARYBOS SPRENDIMAS DĖL ŠIAULIŲ RAJONO SAVIVALDYBĖS TARYBOS.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...