2017 m. sausio 8 d., sekmadienis

Sakinio dalys lentele

Sakinio dalys lentele Sakinio dalys – žodžiai, sakinyje atsakantys į tam tikrus klausimus. Reiškiamos įvairiais savarankiškos reikšmės žodžiais, kartais tik vienu, tačiau dažniausiai. Veiksnys – pagrindinė sakinio dalis, atsakanti į klausimą Kas? Veiksniu dažniausiai eina daiktavardžio ar įvardžio. Poetė išgyvenimus pasakojo savo dienoraščiui. Kalbos dalys – tai lietuvių kalbos žodžių gramatinės klasės, skiriamos pagal. Galbūt kol kas gali papildyti naujų klausimų į šitą lentelę.

Sakinio dalys lentele
Ankstesnė prekė PREKĖ 37 52 Kita prekė.


KALBOS DALIŲ (ŽODŽIŲ KLASIŲ) SISTEMA LIETUVIŲ KALBOJE. Nustato sakinio predikaciją arba rodo dinaminę daikto ypatybę arba veiksmo. Vienarūšės sakinio dalys“ ir atidaromos skaidrės šia tema, t. A 5 formato lentelėje pateikiami pagrindinių ir antrinių sakinio dalių, neišplėstinių ir išplėstinių sakinių. Pabrauktus žodžius įrašykite į lentelę. Paaiškinkite, kokios sakinio dalys yra skaitmenimis pažymėti ir pabraukti. Morfologiškai išnagrinėkite pabrauktus žodžius pildydami lentelę. Atraminė lentelė, skirta mokiniams, kurie sakinį pradeda mažąja raide.


Nosinės raidės, skyryba, sakinio dalys (pagalbinė lentelė). Kolegė Gintarė Andriliūnaitė dalijasi gerąja patirtimi: PAGALBINĖ LENTELĖ. Privalomosios skyrybos taisyklės nustato privalomą sakinio dalių arba sudėtinių sakinių dėmenų atskyrimą ar išskyrimą, teksto skyrybą, taip pat svarbiausius. Gramatikos kalbos dalys, sakinio dalys-konspektas Vilnius. Detaliai isnagrinetos kalbos ir sakinio dalys su pavyzdziais ir lentele. Lentelė su visomis kalbos dalimis ir visomis jų savybėmis.


Savarankiškos kalbos dalys (vienos gali eiti sakinio dalimi).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...