2017 m. sausio 22 d., sekmadienis

Storosios žarnos vėžys simptomai

Storosios žarnos vėžys simptomai Dažniausias - storosios žarnos vėžys. Simptomai: tuštinimasis su krauju, mažakraujystė, pilvo. Pasak profesoriaus, nuo storosios žarnos vėžio gali apsaugoti trys dalykai: pirminė.

Storosios žarnos vėžys simptomai
Nuo šio vėžio Lietuvoje kasmet miršta 900. Kai kurie šaltiniai sieja kalcio vartojimą ir storosios žarnos vėžio riziką. Sergamumas storosios žarnos vėžiu Lietuvoje, kaip ir daugelyje kitų šalių. Gaubtinės ir tiesiosios žarnos vėžys dar vadinamas storžarnės vėžiu.


Storosios žarnos vėžys simptomai
Deja, dažnai tokie polipai nesukelia jokių simptomų, todėl vėžys gali išplisti į. Laiku atpažinus storosios žarnos vėžio simptomus galima ne tik išsaugoti žarną, bet ir išgelbėti gyvybę. Anksti išoperavus, nesutrikdomas virškinimas ir išmatų. Viena iš jo klastingiausių formų– tai storosios žarnos vėžys, kurį gana. Gaubtinė žarna – storosios žarnos dalis vedanti į tiesiąją žarną. Vėžiui progresuojant, daugėja simptomų, gali būti tiesiosios žarnos kraujavimas, nuovargis. Riziką susirgti storosios žarnos vėžiu didina amžius. Tuomet gali atsiranda šių organų pažeidimo simptomų – gelta, ascitas, dusulys, krūtinės skausmas ir kiti. Storosios žarnos vėžio diagnozė vilnietei buvo tarsi perkūnas iš giedro.


Storosios žarnos vėžys simptomai
Ligos simptomai: viduriavimas, pykinimas. Tyrimų duomenimis, storosios žarnos vėžys yra viena iš dažniausių onkologinių ligų Lietuvoje. Deja, pacientai ilgą laiką nejaučia jokių ligos simptomų, todėl. Sergančiųjų II stadijos storosios žarnos vėžio pooperacinis. Ligos požymiai Nors žarnyno vėžio simptomai ankstyvosiose stadijose nėra. Dažnas tiesiosios žarnos vėžio simptomas – tuštinantis skausmas pilvo apačioje, tiesiojoje žarnoje, apgaulingas noras tuštintis.


Dėl esamų simptomų įtarus storosios žarnos vėžį atliekamas kraujo tyrimas, kuriame gali būti mažakraujystės (anemijos) požymiai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...