2017 m. sausio 29 d., sekmadienis

Tulpių auginimas

Tulpių auginimas Tulpes patariama auginti lygiose dirvose, kurios būtų apsaugotos nuo stiprių vėjų ir saulės kaitros. Kultūrinės sodo tulpės yra kilusios iš laukinių veislių, kurių yra ne mažiau nei dešimt tūkstančių. Auginti lauke labiau tinka būtent tas veisles.

Tulpių auginimas
Kultūrinės (sodo) tulpės kilusios iš laukinių, jų yra ne mažiau kaip 10 000 veislių. Tulpių svogūnai sodinami 10—15 cm gyliu. Pažymėtina, kad auginant tulpių svogūnėlius. Manoma, kad nuo tulpių introdukavimo į Europą pradžios išvesta daugiau kaip 12 tūkstančių tulpių veislių.


Tulpių auginimas
Pasodinus tulpių svogūnėlius, lysvės žemę reikia išlyginti, kad nesikauptų vanduo ir drėgmė. Kaip auginti ir ugdyti alfa kartos vaikus? Spalis - svogūninių gėlių sodinimo laikas. Ir šis darba nėra jau toks paprastas, neužteka nusipirkti svogūnėlių ir juos sukišti į žemę. Lietuvoje nuo seno populiarios tulpės, puošiančios mūsų aplinką nuo ankstyvo pavasario. Reta gėlė pranoksta jas nepaprasta žiedų. Naudinga informacija auginantiems tulpes. Ketinantiems rudenį lauke sodinti tulpes, neretai kyla klausimas.


Vegetacijos periodu jas būtina laistyti, tręšti, purenti dirvą ir šalinti piktžoles.

Tulpių auginimas
Pirmąkart šias gėles patręšti reikėtų tik. Gėlynuose tulpės dažniausiai sodinamos lizdais. Tarp svogūnų paliekami 8–15 cm tarpai. Leidinje supažindinama su įvairiomis tulpių veislėmis, pateikiama jų klasifikacija. Auginant daug, jos išrikiuojamos eilėmis. Aprašoma Agrotechnika, nurodoma, kaip tulpes auginti ir dauginti, kaip ir. Nors žiema kol kas nenoriai užleidžia vietą pavasariui, bet parduotuvėse gausu pavasario žiedų: kvepia hiacintai, tulpės, narcizais, krokai.


Tulpės - vienos gražiausių pavasarinių gėlių. Vanduo neturi liesti tulpių svogūnėlių. Sunku įsivaizduoti pavasarį be tulpių. Iš pavasarį žydinčių gėlių jos džiugina ilgiausiai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...