2017 m. sausio 27 d., penktadienis

Zodziai su galune ie

Zodziai su galune ie Skiriasi ir kamienas, ir galūnė: ras – ó eris, ras – ž on , berniù as – erg i ė, ėvas –. Lyginant žodžius su ė – ie – ei, mokyti juos taisyklingai tarti ir rašyti. Mokinys, reikšdamas mintis raštu, turi gebėti rašyti žodžius. Jei žodžio vienaskaitos vardininke yra galūnė -ė, tai kituose linksniuose gali būti. I linksniuotės daiktavardžiai vienaskaitos vardininke gali turėti galūnę -ys. Vienaskaitos vietininkas bei šauksmininkas įprastai turi galūnę -ie (šiuo atveju galioja dauguma fonetikos skyriuje aprašytų transformacijos taisyklių), pvz. Dabartinės lietuvių kalbos žodynas"). Esminiai žodžiai: daiktavardžių linksniavimo paradigmos. Linksniuotės vadinamos kaitybos kamienų galūnėmis, kurios nustatomos pagal.


Priskiriami buvusios trečiosios ir penktosios linksniuotės žodžiai, pavyzdžiui:. Kaitomieji, net ir vienskiemeniai žodžiai dažniausiai turi kirtį, pvz. Prieveiksmiai, padaryti iš kokybinių būdvardžių ir turintys galūnę. Kaitaliojasi balsiai i : y : ie : ei : ai : ė-j (labai retai, dviejuose skiemenyse), pvz. Daiktavardžiai su galūne -a gali būti tiek moteriškosios giminės, tiek vyriškosios. Balsė e rašoma linksniuojamųjų žodžių galūnėse, jei vardininko galūnė yra -ė : ė linksniuotės. Su ia rašomi tik kai kurie nelietuviškos kilmės žodžiai.

Zodziai su galune ie
Perskaičius tekstą aptariams jo turinys, išsiaiškinami mokiniams nežinomi žodžiai.


Visi kiti sudaiktavardinti žodžiai: Aber, Interessante, Gesagte, Alles. Kita priesaga su kuria galima daryti prieveiksmį beveik iš kiekvieno būdvardžio. Pastaba: žodžiai, kurie baigiasi -ista, daugiskaitos vardininke turi galūnę -i (huslisti, hokejisti...). Pagal sudėtį žodžiai skiriami į skaidžiuosius ir neskai- džiuosius. Dvigarsiai an, en, in, un išversti atitinkamai į uo (rašte o), ie, ī, ū, pvz. Morfologiškai –iai vardažodžių dgsk.


KN dalių1 – Sumos evangelijų (SE), Pasijos. Literatūrinėje kalboje yra 6 dvibalsiai: ai, au, ei, ui, ie, uo. Lietuviai šį dvibalsį daugiausia išvertę į ie, tačiau neretas ir ei, plg.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...