2017 m. vasario 28 d., antradienis

Pilkasis riesutmedis

Pilkasis riesutmedis Juglans cinerea) – riešutmedinių (Juglandaceae) šeimos, riešutmedžių (Juglans) genties lapus metantis medis. Pilkojo riešutmedžio moteriški žiedai. Pilkasis riešutmedis (Juglans cinerea L.) << Atgal.

Pilkasis riesutmedis
Iš Šiaurės Amerikos kilęs plačialajis medis pastebimas iš karto. Vasarą jo didžiuliai lapai gali pasiekti iki 70. Pats nereikliausias ir atspariausias šalčiui (bet ir užaugantis aukščiausias) yra pilkasis riešutmedis (J. cinerea). Riešutmedis (Juglans L.) Riešutmedinių (Juglandaceae) šeimos dideli.


RIEŠUTMEDŽIŲ ATPAŽINIMAS PAGAL ŪGLIUS IR LAPUS. Kontaktai, atsiliepimai, nuotraukos, darbo laikas ir daugiau. Pilkieji ( J cinerea L.) ir mandžiūriniai riešutmedžiai (J. mandshurica Maxim.) pagrinde auginami medienai, nes sparčiai auga, o medienos kokybė kaip ir. Nuotraukos pažymėtos raktažodžiu pilkasis riešutmedis. Lietuvoje pilkasis riešutmedis auginamas nuo XIX šimtmečio pradžios. Iki šiol dar daug kur išlikęs, pavyzdžiui, Užutrakio, Raudonės. Kėdainių miškų urėdas Juozas Girinas yra sėkmingai įskiepijęs graikinio riešutmedžio veislę ´Ideal´ į pilkąjį – Juglans cinerea ir mandžiūrinį.


Hamamelis virginiana – stebuklingas riešutmedis. Tai krūmas arba nedidelis iki 9-10 metrų aukščio medelis.

Pilkasis riesutmedis
Stambus medis 20—30 m aukščio, auga greitai. Išsamiai, AGB00177, Mandžiūrinis riešutmedis, Juglans mandshurica, Biržų. Iš Švedijos Gotlando salos atsivežtas graikinis riešutmedis M. Korenovskij" rūšies graikiniai riešutmedžiai. PLIKASĖKLIAI; Kėnis balzaminis; Kėnis pilkasis; Kėnis pilkasis f.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...