2017 m. kovo 18 d., šeštadienis

Atr vykdomoji valdžia.

Atr vykdomoji valdžia. Rzeczpospolita Obojga Narodów) įstatymų leidimo ir valstybinės valdžios organas, veikęs 1569–1795 m. Vykdomoji valdžia priklausė valstybės pareigūnams – urėdams.

Atr vykdomoji valdžia.
ATR padalijimų konspektas - asmenybės, datos, sąvokos, vaizdinė medžiaga. Kai dėl vykdomosios valdžios, ja buvo Karalius (aukščiausia vykdomoji valdžia) ir ministrai, kurie kartu buvo ir senatoriai. Valdžios įgaliojimus valdovai gaudavo tik popiežiaus palai- minti. Nuolatinės tarybos veiklos laikotarpiu (1775–1788 m.) buvo modernizuota ir padidinta kariuomenė, apribota etmonų.


Atr vykdomoji valdžia.
Aukščiausioji vykdomoji valdžia ATR priklausė karaliui. LDK išliko atskiras valstybės titulas, teritorija, vygdomoji valdžia su iždu ir. Dalį ATR teritorijos pasidalino Rusija, Prusija ir Austrija. Numatyta, kad atskirai liks iždas, kariuomenė, valdžios pareigūnai. Ukraina prisijungė prie Rusijos, o Rusija Respublikai ATR paskelbė karą. Lenkijos karalystės ir Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės Iždo ir Karo komisijas.


Policijos atsiradimą lėmė vykdomosios valdžios stiprinimo ir centralizacijos tendencijos. Geros tvarkos komisija Varšuvoje – pirmoji policinė institucija ATR – iš. Nuolatinė taryba (lenk. Rada Nieustająca) buvo pirmasis bendras Abiejų Tautų Respublikos (ATR) centrinės vykdomosios valdžios organas, veikęs nuo 1775 iki.

Atr vykdomoji valdžia.
Prezidentas Prezidentas– vadovo titulas, naudojamas. ATR Seimas atmetė Rusijos reikalavimą suteikti bajo- rams stačiatikiams ir. Numatytas bendras Lenkijos ir LDK valstybės Respublikos įkūrimas ATR.


Taip gimė Abiejų Tautų Respublika (ATR), kurią po trijų dienų. Pirmajai Europoje rašytinei ATR Konstitucijai — 225 metai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...