2017 m. kovo 24 d., penktadienis

Ezeras prie seinu

Ezeras prie seinu Seinų ujezde lietuviškai šnekėję apie 97% apskrities gyventojų. Juodelis (14,47 ha);; Kampuočių ežeras (15,2 ha);; Kielikas (12,24 ha);; Maris (2,97 km²);; Pilvis (19,36 ha);. Seinų apskritis (Lietuva);: Apie Suvalkų gubernijos apskritį žr. Ežeras Alnas (Hołny), Lenkija, Ežeras Ančia (Hańcza), Lenkija, Ežeras Baltis. Seinų ežeras Telkšo pietryčių Lenkijoje, Palenkės vaivadijoje. Punsko ir Seinų krašto paviršiniai ir požeminiai vandenys sudaro vieną iš. Seiva teka per Punios, Meldzinio, Bebručio, Juodelio ežerus ir įteka į Seivio ežerą. III diena: Seinai - Punskas - Šelmento ežeras - Smalnykai - Juodoji Ančia - Šiurpilai.


Studena - tai nedidelė sala (0,08 ha) važiuojant iš Seinų į Augustavą. Ežeras yra Marijampolės savivaldybėje, 20 km nuo Marijampolės važiuojant link Prienų, prie Igliaukos miestelio rytinės dalies. Seinų vyskupo ir lietuvių poeto Antano Baranausko paminklas. Prieš vidurdienį atvykome į dabartinės Lenkijos žemes, Punsko-Seinų kraštą. Už Žagarių – Alno ežeras ir Ratnikų kaimas bei sienos perėja ties Lazdijais. Sūduvos krašto Seinų, Punsko etninėse lietuvių žemėse upių ir ežerų. Metelys, yra pirminė, senovinė vardo reikšmė, o ežero „Mario ežeras“ vardas yra. Baidarių vandens turizmo maršrutas Seina Mara Marycha upe Seinas Mara Želva ežeras Seinų dominikonų vienuolynas Pomorze gamtos draustinis Krakinio.


Gailiekas Apie ežerą šiaurės rytų Lenkijoje, Seinų valsčiuje žr. Lietuvoje Naručio ežeras ir Vytauto Didžiojo. Su Punios ežeru yra susijęs pasakojimas apie nuskendusią aukso skrynią. Seinų - Punsko kraštas Punios ežeras, Punskas, Sigitas Birgelis. Pats Vygrių ežeras labai didelis (2.200 ha) 73 m.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...