2017 m. kovo 24 d., penktadienis

Gesintu kalkiu gavimas

Gesintu kalkiu gavimas Iš negesintų gabalinių kalkių, sumalus jas, gaunamos miltelių pavidalo kalkės. Gabalinės kalkės gali būti malamos arba gesinamos ribotu vandens kiekiu. Buityje pasitaikančios kalkės – nuoviros, kurios yra kieto vandens pasekmė: vandenyje esantys tirpūs kalcio ir magnio.

Gesintu kalkiu gavimas
Gesintos kalkės – tai kalcio hidroksidas. Augalų apipurškimas BORDO skysčiu ir jų stebėjimas 7 psl. CaO + H O Ca(OH) + Q BORDO skysčio gavimas. BORDO skystis gaminamas iš vario(II) sulfato hidrato (CuSO 5H O) ir negesintų.
Gesintu kalkiu gavimas
Ar kas esate susidūrę su žolių naikinimu tvenkinyje panaudojant negesintas kalkes?


Rūgščių ir šarmų gavimas iš vieninių medžiagų (rūgštaus lietaus susidarymas, gesintų kalkių gavimas). K2CO3 – potašas naudojamas stiklo gamyboje. Kalkių ir sieros nuoviras (ISO, Kalifornijos skystis). Kalkiniai dažai - tai gęsintų kalkių vandeninis tirpalas, kai kada su. Poringųjų plastmasių gavimas, savybės ir naudojimas. Putsilika-tis gaminamas iš negesintų smulkiai sumaltų kalkių ir kvar-cinio smėlio. Gesintas kalkes pradėjome naudoti nuo antros mūrijimo dienos, buvome girdėję, kad jos. Kalkių gesinimosi greitis œ laikas (min) nuo negesintų kalkių.


Gesintu kalkiu gavimas
Sandėliuose, kuriuose laikomos rūgštys, turi būti paruošti kreidos, kalkių ar sodos skiediniai. Kalcio oksidas, CaO, negesintos kalkės - kalcio junginys su deguonimi. Atsižvelgiant į tai, oksido Sąlyčio su vandeniu, kalcio oksido formos gesintos kalkės. Gesintų kalkių dalel s iš maišykl s bus įpurškiamos į išmetamųjų. Koks junginys sudaro gesintas kalkes? Parašykite reakcijų lygtis vandenilio gavimui laboratorinėmis sąlygomis.


Chlorkalkės gaunamos gesintas kalkes veikiant chloru.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...