2017 m. kovo 27 d., pirmadienis

Ilgiausia upe lietuvoje

Ilgiausia upe lietuvoje Ilgiausia ir vandeningiausia lietuvos upė. Pagal šiuos duomenis yra įvertinama vandens telkinių. Afrikos žemyne teka ir ilgiausia pasaulyje upė Nilas.

Ilgiausia upe lietuvoje
Didžiausia pasaulio upė yra Pietų Amerikoje tekanti Amazonė. Dzūkijos nacionalinis parkas – upių bei upelių parkas. Dėl papildomos informacijos prašome. Tai ilgiausia vakarų Žemaitijos upė, viena iš srauniausių, rėvingiausių ir.


Referatai, Tikslieji ir gamtos mokslai, Geologija, Lietuva turi tankų upių tinklą – 1 km teritorijos tenka apie 0,4 km upių vagų. Iš daugiau kaip 11000 įvairaus ilgio. Alytaus rajonas laukia norinčiųjų keliauti, ilsėtis, susipažinti su rajono istorija ir šiandiena! Lietuvos upių, ežerų ir tvenkinių kadastro. Nemunas - mūsų upių ir upelių tėvas, brangus tėviškės gamtos turtas. Pagal naujausius mokslinius duomenis Amazonės ilgis – 6800 km.


Padėtis - iš trijų Baltijos valstybių, Lietuva yra labiausiai nutolusi į pietus. Retkarčiais smarki upės srovė plukdo beveik 80 kilometrų ir gracingai. Iš Zarasaičio ežero įplaukiama į Nikajos (Laukesos upę), o vėliau ir į.

Ilgiausia upe lietuvoje
Plokščių miestelyje jis pereina į natūralią Vaiguvos upę-gatvę. Rūdšilio šaltinis, garuoja net per speigus. Miestas yra prie Šventosios ir Anykštos upių santakos. Per rajoną teka 8 upės, iš kurių ilgiausia yra Šventoji, jos ilgis net 44,7 km. Tai – antra ilgiausia upė Europoje po Volgos, tekanti per dabartines. Nemuno upės ilgis yra 937 km, per Lietuvą ji teka 475 km ir įteka į Kuršių marias.


Neris – didžiausias Nemuno intakas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...