2017 m. kovo 16 d., ketvirtadienis

Padidejes kraujo krešėjimas

Padidejes kraujo krešėjimas Esant įgimtai šių faktorių stokai APTT reikšmė padidėja. DELFI - Dažniausiai atliekamas bendras kraujo tyrimas parodo. Tromobocitai – tai krešėjimo ląstelės, dėl kurių žmogus nenukraujuoja.

Padidejes kraujo krešėjimas
DELFI - Bendras kraujo tyrimas – viena paprasčiausių procedūrų, kuri paprastai. Pasaulinės hemofilijos asociacijos duomenimis, vidutiniškai 1 iš 1000 žmonių turi kraujo krešėjimo sutrikimų. Kraujo krešuliai gali susidaryti dėl įvairių priežasčių. Normaliai tokie sutapimai beveik neįmanomi, bet jų tikimybė labai padidėja.
Padidejes kraujo krešėjimas
Trombocitai yra bespalvės kraujo ląstelės, būtinos kraujo krešėjimui.


Kraujo plokštelės išskiria krešėjimo medžiagas – krešėjimo faktorius, kurios ir paleidžia kraujo krešėjimo mechanizmą. Pagrindinė trombocitų funkcija - dalyvavimas kraujo krešėjime. Trombocitopenijos metu sumažėjus trombocitų kiekiui, sutrinka organizmo kraujo krešėjimo funkcija. Padidėjęs jo kiekis stebimas, kai yra. Per kraujo judėjimo kraujagyslių sistema turi skystą būseną, siekiant užtikrinti greitą pristatymą maistinių medžiagų ir deguonies į organus ir audinius. Nėščiosios organizme kraujo plazmos padidėja apie 45–50 proc. Trombo sudėtis labai priklauso nuo kraujo srovės greičio. Kai iš dalies yra sutrikęs kraujo krešėjimo mechanizmas ir padidėjęs smulkiųjų gyslų (kapiliarų).


Padidejes kraujo krešėjimas
Dažnai nustatomas mažas trombocitų kiekis kraujo tyrime gali būti dėl. Sumažėjus jų kiekiui, sutrinka kraujo krešėjimas. Tyrimui naudojama medžiaga: Kraujas (serumas). Ar daug žmonių turi padidėjusį kraujo spaudimą? Rūkymas sukelia padidėjusio krešumo atvejus, kai suaktyvėja krešėjimo ląstelės (trombocitai) ir pagausėja.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...