2017 m. kovo 19 d., sekmadienis

Raudonuogis seivamedis

Raudonuogis seivamedis Raudonuogis šeivamedis (lot.... Roter Holunder) – šeivamedžio genties augalas. Diskusijoje kartais teigiama, esą raudonuogis šeivamedis agresyvus. Mūsų kraštuose dažniausiai sutinkami dviejų rūšių šeivamedžiai – raudonuogis ir juodauogis.

Raudonuogis seivamedis
Deja, raudonuogis šeivamedis yra tik. Vasaržalis krūmas ar nedidelis medis, užaugantis iki 6 metrų.


Lapai 10-16 cm ilgio, sudaryti iš5-7 smulkesnių lapelių. Krūmas arba medelis, 3—6 m aukščio.

Raudonuogis seivamedis
C, drėgnoms dirvoms, vaisiai valgomi (kartoki) švieži ir. Neaukštas 3-4 m krūmas, kurio uogos pasižymi vaistinėmis savybėmis, valgomos. Užaugantis iki 3-4 metrų aukščio ir pločio rutuliškas krūmas. Vertinama aukso geltonumo lapų spalva, balti žiedai ir raudonos uogos.


Nes šeivamedžio žiedų sirupas be galo kvapnus ir gardus - patikėkite. Sambucus Racemosa) sėklos - 500 vnt (#343). Jų galima rasti pakelėse, miškuose, šlaituose, dažniau po lapuočiais medžiais. Valgomos yra tik juodauogio šeivamedžio uogos.

Raudonuogis seivamedis
Jau rašėme apie dauginimą atlankomis, kaip apie vieną iš paprasčiausių sumedėjusių augalų dauginimo būdų. Juoduogis šeivamedis - daugiametis, 2-6 m aukščio krūmas arba nedidelis (iki 10 m aukščio) medis, dekoratyvinis.


Smulkias juodas arba mėlynas uogas vedantys šeivamedžiai paplitę Europoje, Azijoje ir kai kuriose Jungtinių Valstijų dalyse. Kartais šaltesnę žiemą apšąla, bet greitai atauga. Manau, kad manasis šeivamedis normaliai dėliojasi – gan tankus. Virškinamojo trakto uždegimą ir opas gydantieji: Alavijas (alijošius) Tekšė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...