2017 m. kovo 22 d., trečiadienis

Sandora reiksme

Sandora reiksme Sandora – sandėris, susitarimas ar sutartis. Biblijoje yra dvi svarbiausios sandoros – Senoji ir Naujoji. Sandoros skrynia 1,5 uolekčių pločio ir aukščio, 2,5 uolekčių ilgio, kas atitiktų aukso pjūvį.

Sandora reiksme
Tai būtų apie 130 × 78 × 78 cm (angliška versija) ar 66,6 × 66,6 × 111. Duona bei vynas, akivaizdu, teturi simbolinę reikšmę. Tai vienas iš švenčiausių Biblijos objektų.


Ji minima kaip 10 Dievo įsakymo saugojimo vieta, žemiškojo Dievo buvimo paliudijimas.

Sandora reiksme
Sandoros tema visoje išganymo teologijoje butent šia esmine idėja ir išreiškia. Būtent to ryšio dėka izraelietiškos apeigos turi ypatingą reikšmę, nors jose ir. Kokia Dievo santykių su žmogumi reikšmė? Pašlakstymas krauju turi kelias reikšmes. Biblija iš esmės mums ir pasakoja Dievo sandoros su žmonija istoriją. Nagrinėjamos temos: darbe analizuojama dievo ir nojaus sandoros reikšmė žmonijai, dievui ir nojui. Didžiąja raide rašomi tikriniai vardai ir išskirtinę reikšmę turintys pavadinimai bei.


Viešpaties vakarienės reikšmę ir paskirtį bei mokysimės jos nevertinti kaip paprasčiausio ritualo. Viešpaties Dvasios, jei nuolatos nesilaikome šio įsakymo.

Sandora reiksme
Dievas labai aiškiai pasakė, kad bet. Visų pirmiausia – sandoros druska: senovės Rytuose egzistavo „druskos sutartis“, sinonimas. Remiantis sandoros teologijos įžvalgomis aptariami svarbiausi Senojo Testamento ir Naujojo. Paaiškinti šventraščių reikšmę įvairiose religijose; 3. Teisinėje kalboje sandora paprastai reiškia susitarimą tarp dviejų ar daugiau šalių.


Tačiau religijos kontekste sandora turi didesnę reikšmę.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...