2017 m. kovo 19 d., sekmadienis

Žiogas giesmininkas

Žiogas giesmininkas Neįmantrius garsus skleidžiantys tarkšliai gali nereaguoti į tokias permainas, gi pats balsingiausias žiogas giesmininkas groja tik esant. Gyvūnų ir gamtos nuotraukos - šiek tiek arčiau gamtos. Nuotraukos pažymėtos raktažodžiu žiogas giesmininkas.

Žiogas giesmininkas
Pas mus namuose gyvena skvirplys, tai griezia nuo 20 valandos per visa nakti. Tik nezinia kiek jis laiko gyvens. Fotografijų konkursas „Įsimintiniausia rugpjūčio akimirka“.


Mindaugas Macaitis: kas iš tos technikos, jei nebus ką fotografuoti.

Žiogas giesmininkas
Už jį mažesnis margais sparneliais karpagraužis žiogas gieda ne taip lygiai, vis ciksėdamas, tarškėdamas. Tiesiasparniams būdingos didelės ilgos užpakalinės kojos. Turi plačius trumpus antsparnius, kurie vos vos išsikiša už užpakalinių šlaunų. Ak, kaip miela būtų arčiau susipažinti su tokiu garsiu giesmininku. Mokėsi Vabzdžių vidurinėje mokykloje, baigė Dainelių muzikos mokyklą ir tobulinosi Ypatingojoje muzikos.


CEBAS: kazka maisai, ziogu tikrai nei kuojos nei auksles neima, kaip. Tettigonia viridissima (Linnaeus, 1758) - žaliasis. O vakare jau tamsoje pamiškėje užgroja žiogai. Ragas užaugs, o maitintis – būtina“ (Briedis).

Žiogas giesmininkas
Situ ziogu atsiranda jau gerokai ipusejus vasarai. Tas ne žiogas, kuris nevalgo kopūsto! Jis aukštai, jo nerasi, nepamatysi, o pradėjęs ieškoti - išbaidysi.


Toks paprastas žiogelis, jis skardės visai neilgai. Tiesa, jų reikia gerokai paieškoti, tačiau jūsų triūsas bus atlygintas, nes dar groja pats skardžiausias iš visų žiogas giesmininkas – trumpais plačiais sparneliais. Ilgas giesmininkas rėkauja strazdas, Kol medžiuos žaliuose atsirand. Po pievas ir žoles žiogai šokinėja, O žemės apačioj kurmiai rusinėja. Strazdas giesmininkas kiek didesnis ir il gesnis už varnėną. Sveiki atvykę į šį įdomus ir švietimo taikymo laukinių gyvūnų pasaulio ir laukinės gamtos su Birdsong.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...