2017 m. balandžio 19 d., trečiadienis

Cukrinis diabetas katems

Cukrinis diabetas katems Kačių cukrinis diabetas - Katės, kaip ir žmonės, gali sirgti cukriniu arba necukriniu diabetu. Necukrinis diabetas yra medžiagų apykaitos. Būtų smagu padiskutuoti su sergančių kačių šeimininkėmis.

Cukrinis diabetas katems
Vaistas yra vidutinės veikimo trukmės insulinas. Gyvūnas - ne pliušinis žaislas, kurį pasidedi ant sofos ir džiaugiesi. Tai gyvas organizmas, kurį reikia tinkamai šerti ir priversti judėti“, - sako.


Norėjau pasiteirauti - kaip sekasi gyventi katytėms su cukriniu diabetu?

Cukrinis diabetas katems
Per pastarąjį dešimtmetį kačių gyvenimo trukmė pailgėjo maždaug 15. Dabar dauguma veterinarų senomis laiko 10 – 12 m. Augintinės alkis gali didėti dėl cukrinio diabeto. Dažniausiai pasitaikanti pagyvenusių kačių, rečiau šunų problema – lėtinis inkstų. Dažniausi senų gyvūnų kasos susirgimai yra cukrinis diabetas ir lėtinis. Ypatingai vandens trūksta toms katėms, kurios šeriamos sausu maistu, todėl jos. Jo metu organizme vyrauja padidėjusi gliukozės koncentracija kraujyje, o kartu stebimi. Cukrinis diabetas yra sudėtingas ir neišgydomas kasos liaukos sutrikimas.


DELFI - Diabetas diagnozuojamas bemaž vienam iš 200 kačių šeimos atstovų.

Cukrinis diabetas katems
Blogiausia tai, kad jis išsivysto staiga – tarsi pernakt. Visavertis maistas, skirtas suaugusioms katėms turinčioms antsvorio bei segančios diabetu. Dėl katės svorio padidėja jėga, kuri veikia sąnarius ir raiščius. Prieš priimdama sprendimą dėl ligoniams kačių mitybą turėtų pasikonsultuoti su veterinarijos gydytojas, kuris bus nurodyti aptikto diabeto tipas. Dietinis maistas suagusioms katėms diabetikėms,kurios turi viršsvorį. Katės gyvena sveikos iki tol, kol nepasireiškia ligos simptomai. Kitaip sakant: Kiekviena katė būna sveika iki to momento, kol nesuserga cukriniu diabetu.


Jauniems mažų veislių šuniukams, rečiau katėms gali būti užsilikę.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...