2017 m. balandžio 20 d., ketvirtadienis

Sieros dioksido poveikis zmogui

Sieros dioksido poveikis zmogui Oro taršos poveikis žmogaus organizmui įvairus, jis priklauso nuo teršalų tipo, kiekio, nuo. Sieros dioksido poveikis žmogaus sveikatai priklauso nuo teršalo. Labai kenkia augmenijai (nyksta miškai).

Sieros dioksido poveikis zmogui
Pagrindiniai aplinkos oro teršalai yra sunkieji metalai, azoto dioksidas, ozonas, sieros dioksidas, anglies monoksidas, rūgščių aerozoliai ir kietosios dalelės. Aplinkos teršalų, tarp jų ir sunkiųjų metalų, poveikis gyvybiniams ląstelės. Išanalizuoti atmosferos taršos poveikį aplinkai ir žmogaus sveikatai.


Jei nebus imtasi mažinti anglies dioksido ir kitų dujų (metano, azoto oksido ir kt.).

Sieros dioksido poveikis zmogui
Aukščiausia riba, neturinti poveikio sveikatai, galima: vaikams ir moterims 15 ug. Konservantas sieros dioksidas – žala, iš savybių naudojimas. Pagrindinis sugadinimas sieros dioksido žmogaus organizmui yra tai, kad ji. Be poveikio sveikatai kietosios anglies monoksido dalelės prisideda prie. Degant kietajam kurui išsiskiria sveikatai kenksmingi teršalai: kietosios dalelės, anglies monoksidas, anglies dioksidas, sieros dioksidas, azoto. Tai yra bespalvės dujos su aštriu, erzinančiu kvapu.


Kaip elgtis, kad išvengtume žalingo poveikio sveikatai? Išmestas į atmosferą ir sureagavęs su kitom medžiagom sieros dioksidas sukelia reiškinį, žinomą. Teršalų migracija aplinkoje, Teršalų poveikis žmogaus sveikatai.

Sieros dioksido poveikis zmogui
Pavyzdžiui, sieros dioksidas ( SO2 ) ir kietos dalelės yra oro taršos komponentai. Padidėjus anglies dioksido koncentracijai ore, žmogui blogėja savijauta, atsiranda. Amoniako ir sieros vandenilio poveikio pasėkoje, darbuotojams gali sutrikti.


Nustatoma pagrindinių oro priemaišų - dulkių, sieros dioksido, azoto dioksido bei specifinių priemaišų - formaldehido, fenolio, azoto monoksido, sulfatų. ORO UŽTERŠTUMO POVEIKIS ŽMONIŲ SVEIKATAI. Sieros oksidų poveikis sveikatai priklauso nuo jų koncentracijos ore. Oro tarša kenkia ne tik žmogui, ji turi neigiamą poveikį aplinkos kokybei.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...