2017 m. balandžio 26 d., trečiadienis

Skrandzio vezys metastazes

Skrandzio vezys metastazes Lietu- voje sergamumas skrandžio vėžiu mažėja: 1992 m. Esant metastazėms liga dažniausiai būna nepagydoma, tačiau yra efektyvių. Skrandžio vėžys – piktybinis gleivinės epitelio ląstelių navikas, adenokarcinoma.

Skrandzio vezys metastazes
Vėlyvose stadijose dažniau pavyksta užčiuopti ne pirminį naviką, o jo metastazes. Tada vėžys gali išplisti į gretimus limfmazgius arba kitus organus (metastazės). Tačiau pagal mirštamumą skrandžio vėžys – viena pirmaujančių onkologinių ligų. Kai liga išplitusi dar labiau, metastazių randama ir kituose.
Skrandzio vezys metastazes
Gyvename visai kitame Lietuvos gale. Svarbiausia, kad taip ir negavome jokio gydymo.


Medikai nustatė, kad dariniai stubure – jau metastazės. Dažniausiai vėžys formuojasi iš skrandžio liaukų. Tuomet jis vadinamas adenokarcinoma. IV stadija - vėžys išplitęs - randama bent viena atokioji metastazė. Tokio naviko prognozė paprastai bloga, o gydymas - simptominis. Dar vėliau, atsiradus metastazių, simptomai būna susiję su jų lokalizacija. Metastazių buvo daug,o liko tik 2 mažytės nes kitos apkalkėjo.

Skrandzio vezys metastazes
Mano broliui buvo skrandžio vėžys su metastazėmis plaučiuose.


Gydymas vyksta, vėžys lengvai nepasiduoda, reikia pakentėti, kad jį. Raktažodžiai: skrandžio vėžys, kaulų metastazės, kaulų čiulpų navikinė infiltracija. Piktybiniai navikai (vėžys, cancer) pagal tai, iš kokio audinio kilę, skirstomi į. Pavyzdžiui, vienos skrandžio karcinomos ląstelės neišskiria būdingo sekreto, kitos. Metastazės – tai dažniausiai apskriti įvairaus dydžio mazgai, neretai didesni.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...