2017 m. balandžio 23 d., sekmadienis

Stuburo slanksteliai skausmas

Stuburo slanksteliai skausmas Lėtinis nugaros skausmas tęsiasi ilgiau nei 3 mėnesius ir apibūdinamas kaip. Jį dažniausiai sudaro 32 slanksteliai (gali būti 33 ar net 34): 7 kaklo. Dažniausiai pasitaikantys nugaros skausmo sukėlėjai Kaip malšinti skausmą?

Stuburo slanksteliai skausmas
Aktyviai sportuojantiems žmonėms nugaros skausmas gerai. Prasideda, kai stuburo slanksteliai užspaudžia kokį nors nugaros nervą. Tarpai tarp slankstelių veikiant krūviui vis siaurėja, slanksteliai ima liestis, trintis. Liga gali prasidėti staigiu „elektros nudiegimu“ per visą stuburą ir galūnes.
Stuburo slanksteliai skausmas
Sergant šio tipo osteochondroze, juosmens skausmas gali būti labai įvairus.


Posts about stuburo slanksteliai written by manonugara. Apatinės nugaros dalies skausmai yra nesuskaičiuojamos daugybės apsilankymų. Stuburo slankstelio uždegimas (slankstelio osteomielitas) – taip pat gana reta būklė. Skausmas krūtininėje stuburo dalyje. Gera žinia yra ta, kad jūs patys galite pasirūpinti savo stuburu ir pagerinti. Kad būtų tenkinamos šios, atrodytų prieštaringos, funkcijos, gamta „sugalvojo“ sujungti stuburo slankstelius judriu, bet labai tvirtu dariniu. Sėdint susikūprinus, juosmens slanksteliai ir dubuo sudaro „C“ raidės formą, todėl.


Dažnai nekreipiamas dėmesys į nedidelį stuburo skausmą, atsiradusį ką.

Stuburo slanksteliai skausmas
Iš šono kaklinės dalies stuburo slanksteliai atrodo tarsi smailėjantys. Kaklo osteochondrozės metu gali būti jaučiami skausmai kakle bei pečių juostos srityje. Tokioje padėtyje stuburo slanksteliai patiria 6 kartus didesnę apkrovą ir tai labai kenkia nugarai. Tarp stuburo slankstelių yra išsidėstę apvalainos formos diskai, kurie veikia kaip amortizatoriai ir apsaugo stuburo nervus. Stuburas yra sudarytas iš 33 slankstelių, kurie sugulę vienas ant kito. Kaklo, pečių ir nugaros skausmas vargina įvairaus amžiaus, abiejų lyčių.


Nugaros skausmas yra tik simptomas, bet ne liga, sako gydytojas neurologas Saulius.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...